Haberler

Bir Zamanlar Terörle Anılan Uludere'de Festival Coşkusu

Güncelleme:

Bir zamanlar adı terörle anılan Şırnak'ın Uludere ilçesinde festival coşkusu yaşandı.

AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 1. Geleneksel Gençlik ve Huzur Festivali Şırnak merkez ve ilçelerindeki vatandaşların yoğun katılımı ile başladı.

BAYRAKLARLA DONATILDI

Şırnak'ın Uludere ilçesine Bağlı Şenoba Beledisinin Bestler Dereler eteğinde bulunan Hezil Çayı kenarında düzenlenen festivalde alan AK Parti ve Türk bayraklarıyla donatıldı. Festivale katılan vatandaşlar içinde Şırnak yöresine ait kıl çadırları kuruldu. Vatandaşların Şal-şepik ve Kiraz-fistan ile renklendirdikleri festivale Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve il protokolünün katılması bekleniyor.

Güvenlik önlemlerin alındığı alanda vatandaşlar Kürtçe ve Türkçe şarkılar eşliğinde halay çekti

"HUZUR FESTİVALİ"

Festivale katılan Mehmet Güngör, "Bundan önceki bu ortamlarda yapılan festivallerin maalesef dağlara çıkış festivali olarak kutlanıyordu. Şu an görmüş olduğunuz 1. Geleneksel Gençlik ve Huzur Festivali tam aksine, devletimizin sağlamış olduğu huzur ve güven ortamında yapılıyor" dedi.

"HDP ÇOCUKLARIMIZI FESTİVAL ADI ALTINDA DAĞA GÖNDERİYORDU"

Ailesi ile birlikte gençlik ve huzur festivaline katılan Hatice Atan, "Bahar ayındayız, daha önceki yıllarda ne yazık ki terör örgütünün uzantısı olan HDP festivallerde çocuklarımızı ve gençlerimizi festival adı altında dağa gönderiyorlar. Orada evlatlarımızı kaybediyorduk. Bu gün ne mutlu ki bize Ak Parti liderliğinde Uludere Şenoba beldemizde 1'si olan Geleneksel Gençlik ve Huzur Festivali düzenleniyor. Geçlerimiz halay çekiyor. Gençlik Huzur ve barış için halay çekiyor. Ne mutlu ki bize festivale yoğun bir katılım var. Bizlerde ailece katılım sağladık. Bu gün dağların eteklerinde festivaller yapılıyor. Gençlerimiz huruz ve kardeşlik bir aradadırlar" diye konuştu.

"KARDEŞÇE BİR FESTİVAL GERÇEKLEŞTİRİYORUZ"

Gençlik ve Huzur festivaline yöresel Şal-Şepik kıyafetleri ile katılan Serdar Tatar, "1. Geleneksel Gençlik ve Huzur Festivaline katıldık. Yıllardır Şırnak ve Şırnaklı gençliğin özlem duyduğu kardeşçe, gelenek ve kültürün olduğu festival gerçekleştiriyoruz. Kendi kültürümüzle, geleneğimizle ve yöresel kıyafetlerimizle festivale katıldık. Umarım bundan sonraki yıllarda kardeşçe festivallerin devam etmesi, Şırnak il genelinin toplandığı bu festivalde güzel bir gün geçiriyoruz. Kardeşliğin ve huzurun hakim olduğu nice festivaller diliyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bülent Tüfenkci Ak Parti Şenoba Şırnak Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title