Haberler

Terör ve Sözde Ermeni Soykırımı İddialarına Kınama

Türkiye'de Son Zamanlarda Yaşanan Terör Olayları ve Amerika Birleşik Devletleri'nin Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde Ermenilerin Yıllardan Beri Sürdürdüğü Propagandaların Etkisinde Kalınarak Önceki Hafta Kabul Edilen Sözde Ermeni Soykırım İddiaları, Erzurum Atatürk Üniversitesi Senatosu Tarafından Kınandı.

Türkiye'de son zamanlarda yaşanan terör olayları ve Amerika Birleşik Devletleri'nin Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde Ermenilerin yıllardan beri sürdürdüğü propagandaların etkisinde kalınarak önceki hafta kabul edilen sözde Ermeni soykırım iddiaları, Erzurum Atatürk Üniversitesi Senatosu tarafından kınandı.

Üniversite Senato Salonu'nda kınama bildirilerini okuyan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz, Atatürk Üniversitesi Senatosu'nun bugün yaptığı olağanüstü toplantıda, son zamanlarda ülkemizde yaşanan devlet ve milletimizin birlik ve bütünlüğüne yönelik terörist faaliyet ve saldırıları değerlendirdiğini belirtti. Rektör Prof.Dr. Yaşar Sütbeyaz, açıklamada şunları kaydetti:

"Senatomuz, Yüce Türk ulusuna aşağıdaki duyurunun yapılmasını oy birliği ile kararlaştırmıştır. Ülkemiz üzerinde emperyalist istekleri olan ve güçlü bir Türkiye'yi kendileri için ciddi bir rakip olarak gören devletlerin, ülkemizi bölme, zayıflatma ve istikrarsızlığa düşürme çabaları birbiri ardı sıra yaratılan senaryolarla sahneye konulmaktadır. Irak'ın işgali ile birlikte Kuzey Irak'ta meydana gelen yapılanma ve gelişmelerin ülkemizin Doğu ve Güneydoğu Bölgelerine sirayet ettirilmesi için çabaların

arttığı , etnik bölücülük olaylarının da çok ciddi boyutlara ulaştığı görülmektedir. Özellikle son zamanlarda güvenlik kuvvetlerimize ve masum vatandaşlarımıza yönelik haince saldırılarda önemli ölçüde bir artış olduğu da üzüntü ve kaygı ile gözlemlenmektedir. Dost ve stratejik ortak diye vasıflandırdığımız ülkelerin doğrudan veya dolaylı olarak bu terör olaylarına destek olmaları üzüntümüzü artırmaktadır. Biz müttefiklerimizden sözde değil terörizme karşı özde tavır koymalarını bekliyoruz. Ayrıca Yüce

Meclis çatısı altında bulunan bir grup milletvekilinin PKK terörü karşısında sessiz kalmaları ve PKK terörünü kınamaktan çekinmeleri ve bir kısım çevrelerin de bu olayları özellikle farklı boyutlara çekme gayreti içinde olmalarını hayret ve dehşet içerisinde izlemekteyiz. Bayrama hazırlandığımız günlerde, kahpece şehit edilen 16 Mehmetçiğin acısı Türk ulusunun her ferdini derinden yaralamıştır. Artık ulusumuzun sabrı tükenmiş, bıçak kemiğe dayanmış, icraat zamanı gelmiştir. Atatürk Üniversitesi Senatosu

olarak, Milletimizin birlik ve beraberliğini, devletimizin bölünmez bütünlüğünü hedef alan bu çirkin olayları nefretle kınıyoruz. Cumhuriyetimizin geleceğini ve temel ilkelerini tehdit eden bu hareketler karşısında toplumumuzun bütün kesimlerini daha duyarlı olmaya davet ediyor, terör örgütü PKK tarafından şehit edilen vatan evlatlarına Allah'tan rahmet, ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize, güvenlik güçlerimize ve Yüce Türk Ulusu'na sabır ile başsağlığı, yaralılarımıza ve gazilerimize acil şifalar

diliyoruz. Ülkemizin ve milletimizin bütünlüğüne, devletimizin üniter yapısına ve ulusal değerlerimize karşı yapılan saldırıları Türkiye Cumhuriyeti devleti'nin yok etmeğe muktedir olduğundan hiç kimse şüphe etmemelidir. Bu mücadelede Üniversite olarak üzerimize düşen görevi sonuna kadar yerine getireceğimizi, Türk Milleti ve Devleti'nin bölünmez bütünlüğünü savunmayı bir namus görevi bilerek, bunun sorumluluğunu her koşulda şerefle taşıyacağımızı Yüce Türk Ulusu'na saygıyla duyuruyoruz".

Rektör Sütbeyaz, daha sonrada Ermeni soykırımı yapıldığına ilişkin ABD'de kararlar alınmasına tepki göstererek, senato adına şu metni okudu:

"Dost ve müttefikimiz olarak bildiğimiz Amerika Birleşik Devletleri'nin Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde Ermenilerin yıllardan beri sürdürdüğü propagandaların etkisinde kalarak önceki hafta kabul ettiği, hiçbir tarihsel ve bilimsel kanıtı olmayan Ermeni Soykırımı yapıldığına ilişkin kararı Yüce Türk ulusunu derinden yaralamıştır. Atatürk Üniversitesi Senatosu olarak dostluk ilişkilerimizle asla bağdaşmayan bu mesnetsiz iddiayı kabul kararını şiddetle reddediyor ve kınıyoruz".

(AA-İRT-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title