Haberler

Terör saldırısında şehit olan Selim, 10 gün sonra askere gidecekmiş

Güncelleme:

HAKKARİ'nin Derecik ilçesinde, PKK'lı teröristlerin füze ve uzun namlulu silahlarla yaptıkları saldırıda şehit olan ve otopsileri tamamlanan işçilerin cenazeleri, ailelerine teslim edildi. Saldırıda şehit olan Selim Gündüz'ün (19) yakınları, Selim'in para biriktirdiğini, 10 gün sonra askere gideceğini söyledi.

Hakkari'nin Derecik ilçesinin Irak sınırına yakın 2 üs bölgesi arasında yol çalışması yapan iş makinesine, dün PKK'lı teröristler tarafından füze ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıda, işçilerden Selim Günüz olay yerinde şehit olurken, Zeki Ölmez ile Mehmet Reşat Keskin ise ağır yaralandı. Ancak Şemdinli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Ölmez ile Keskin de yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

5 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Yaşanan olayın ardından ise saldırının yapıldığı bölge, havadan ve karadan ateş altına alındı. Bölgedeki operasyonlar sonucunda Balkayalar bölgesinde 5 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

Bölgedeki operasyonlar devam ederken, otopsileri tamamlanan şehit işçilerin cenazeleri de ailelerine teslim edildi. İşçilerden Zeki Ölmez ve Selim Gündüz'ün Yüksekova'da, Reşat Keskin'in ise memleketi Van'da toprağa verileceği belirtildi.

'PARA BİRİKTİRİYORDU, ASKERE GİDECEKTİ'

İlçeye 20 kilometre uzaklıkta bulunan Kamışlı köyüne bağlı Kilimli mezrasında yaşayan 19 yaşındaki Selim Gündüz'ün evi, Türk bayraklarıyla donatıldı. Köyde Selim Gündüz'ün cenazesini bekleyen yakınlarının anlattıkları ise yürek burktu. Selim'in çok iyi bir genç olduğunu ve 10 gün sonra askere gideceğini anlatan amcasının kızı Tuba Gündüz, Ekmek parası için çalışıyordu. Askere gitmek için para topluyordu. Ailemizin en neşelisiydi. Selim her düğün başında oynuyordu. Çok güzel oynardı. Düğünlerin neşesiydi. Çok güzel ve cana yakın bir insandı. 10 gün sonra da askere gidecekti dedi.

Amcasının oğlu Abidin Günüz ise Konuşacak kelime bulamıyorum. Gelen bir telefonla yakınımız Selim Gündüz'ün şehit edildiği haberi aldık. Apar topar Şemdinli'ye gittik. Daha önce eczanede çalışıyordu. Şimdi kepçe operatörlüğü yapıyordu. Askere gitmek için de para biriktiriyordu diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Derecik Hakkari PKK Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
title