Haberler

Terör Saldırılarına Tepkiler

Hakkari'nin Dağlıca bölgesi ve Iğdır Dilucu Sınır Kapısı'ndaki terör saldırıları, Kocaeli ve Niğde'de protesto edildi.

Hakkari'nin Dağlıca bölgesi ve Iğdır Dilucu Sınır Kapısı'ndaki terör saldırıları, Kocaeli ve Niğde'de protesto edildi.

İzmit ilçesi Merkez Bankası önünde toplanan ve aralarında MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı'nın da bulunduğu grup, ellerinde Türk bayraklarıyla sloganlar atarak yürüyüşe geçti.

HDP İl Başkanlığı binası önüne gelen ve parti bayraklarının indirilmesini isteyen grup, binaya girmek istedi. Grup ile emniyet ekipleri arasında arbede yaşandı.

Uyarıların ardından Sabri Yalım Parkı'na ilerleyen grup, buradaki konuşmaların ardından dua ederek dağıldı.

HDP il binası önüne gelen ve tekrar binaya girmek isteyen grup, polis uyarılarına rağmen dağılmayınca çevik kuvvet ekiplerince müdahale edildi.

Darıca ilçesinde de tepki yürüyüşünün ardından MHP Darıca İlçe Başkanı Erkan Azeri'nin açıklama yaptığı sırada caddeden bir araçtan pompalı tüfekle havaya ateş açıldı. Gözaltına alınan şüpheli, polis merkezine götürüldü.

Olay nedeniyle basın açıklamasını yarıda bırakarak yeniden yürüyüşe geçen grup olaysız dağıldı.

Niğde

Niğde kent meydanında toplanan grup adına konuşan Niğde Ülkü Ocakları İl Başkanı Haydar Şentürk, yaşanan terör saldırılarını kınayarak, "Kanlı eller askerimize ve polisimize alçakça pusu kurmakta, bölge halkını dahi katletmekten geri durmamaktadır" dedi.

Şentürk, terör saldırılarında hayatını kaybeden güvenlik güçlerine Allah'tan rahmet, ailelerine ve Türk milletine başsağlığı diledi

Konuşmanın ardından gruptakiler sloganlar atarak şehitliğe yürüdü. Daha sonra HDP İl Başkanlığına doğru yürümek isteyen ve izin verilmemesi üzerine dağılmayan gruptakilere polis biber gazıyla müdahale etti.

MHP Niğde Milletvekili Vedat Bayram, gruptakileri sakinleştirmeye çalıştı. Bir süre daha burada bekleyen grup daha sonra dağıldı.

Teröre tepki yürüyüşüne Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde teröristlerce şehit edilen polis memuru Okan Acar'ın annesi ve kardeşleri de katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Dağlıca Hakkari Iğdır Niğde Yerel Haberler

title