Haberler

Terör Saldırılarına Tepkiler

Hakkari ve Iğdır'daki terör saldırıları, Isparta, Burdur, Çankırı, Mardin, Ankara'nın Şereflikoçhisar ve Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde vatandaşlarca protesto edildi.

Hakkari ve Iğdır'daki terör saldırıları, Isparta, Burdur, Çankırı, Mardin, Ankara'nın Şereflikoçhisar ve Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde vatandaşlarca protesto edildi.

Isparta'da Belediye İşhanı'nda toplanan Isparta Ülkü Ocakları üyesi bir grup, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde slogan atarak, Mimar Sinan Caddesi'nden yürüyüşe geçti.

Garnizon Şehitliği önüne gelen grup adına basın açıklamasını okuyan Isparta Ülkü Ocakları Başkanı Akif Çapraz, 7 Haziran seçimlerinden sonra başlayan sürecin bugün itibariyle Iğdır, Tunceli, Hakkari'de gerçekleştirilen hain saldırılarla asker ve polisin şehit olması ile devam ettiğini söyledi.

Vatanın dört bir yanının keder, hüzün ve yasa boğduğunu ifade eden Çapraz, varlık sebebi bu ülkeyi bölmek, kardeş kavgası çıkarmak olan eli kanlı terör örgütü fıtratının gereğini bugün de sergilediğini kaydetti. Üzerlerine düşen görevi yapacaklarını ifade eden Çapraz, ülkenin bütünlüğünün bozulmasına izin vermeyeceklerini anlattı.

Yapılan duaların ardından gruptakiler, Belediye İşhanı'na yürüyerek buradan dağıldı.

Burdur

Burdur Ülkü Ocakları tarafından organize edilen protesto gösterisi kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan grup, ellerinde Türk bayraklarıyla Burdur Şehitliği'ne yürüdü.

"Vatan sana canım feda", "Polise uzanan eller kırılsın", "Burdur uyuma şehidine sahip çık" şeklinde slogan atan gruba çevredeki esnaf ve vatandaşlar da destek verdi. Protesto gösterisi şehitlikteki saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve şehitler için edilen duanın ardından sona erdi.

Gösteriye MHP Burdur Milletvekili Alparslan Ahmet Dursun, Tefenni Belediye Başkanı Ümit Alagöz ve MHP İl Başkanı İbrahim Sakızcı da katıldı.

Çankırı

Çankırı'da Kucaklama Taşı mevkisinde toplanan yaklaşık 7 bin kişi, sloganlar atarak Anıt Alanı'na kadar yürüdü.

Çankırı Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfınca düzenlenen yürüyüş kapsamında saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okunduktan sonra şehitler için dua edildi. Yürüyüşe katılanlara teşekkür eden Çankırı Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Serhat Kalaycı, şehit haberlerinin derin üzüntüsünü yaşadıklarını, bu olayların yürekleri yaktığını kaydetti.

Teröre sessiz kalınmaması gerektiğini vurgulayan Kalaycı, milli birlik ve beraberliğe kasteden her türlü ihanetin bedelinin ödetileceğini belirterek şehitlerin emanetine sahip çıkacaklarını söyledi.

Mardin

Mardin'deki bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Karayolları Parkı'nda bir araya gelerek, terörü lanetledi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra grup basın açıklaması yaptı.

Türk Haber-Sen Mardin İl Temsilcisi Şeyhmus Kanat, milli birlik ve beraberliğe kasteden bölücü terör örgütü ve onun arkasında hain planlar yapan tüm odakları kınamak, Türk Milletinin tüm fertlerinin devlete olan bağlılığını bir kez daha tüm dünyaya ilan etmek için toplandıklarını belirtti.

Şer odaklarının hain plan ve provokasyonlarıyla karşı karşıya kaldıklarını dile getiren Kanat, "İhanet şebekeleri ve onların maskesi olan terör örgütü, yine hain emellerini gün yüzüne çıkardı. Biz, bedel ödeye ödeye millet olduk. Yine bedel ödedik bağımsız bir devlet kurduk. Şimdi birileri gelip bunu bizden almaya çalışıyor. Ne vatanımızdan, ne bağımsızlığımızdan  ne de devletimizden vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. Varsın birileri kirli planlar yapsın, varsın birileri canımızı yaksın, varsın yedi düvel buna seyirci kalsın. Omuz omuza sırt sırta verdikçe ne sırtımız yere gelir, ne de hainler emellerine ulaşır" diye konuştu.

Basın açıklamasından sonra tekbir getiren grup, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Türk Kürt kardeştir, PKK kalleştir", "Polise uzanan eller kırılsın", "Kahrolsun PKK", "Her şey vatan için" ve "Hepimiz polisiz, hepimiz askeriz" sloganlarını attı.

Şehitlerin adları okunarak yoklama yapılan eylem, şehitler için dua okunmasıyla sona erdi.

- Şereflikoçhisar

Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesinde Ülkü Ocaklarınca "Şehide Saygı Teröre Lanet Yürüyüşü" düzenlendi.

Tuzgölü Meydanı'nda başlayan yürüyüşe katılanlar, Polis Merkezi Amirliği önünde İstiklal Marşı okudu. Terör örgütü aleyhine slogan atarak şehitler için dua okuyan grup, HDP İlçe Başkanlığının bulunduğu kata çıkarak parti tabelasını indirdi. Grup, yerine Türk bayrağı astı.

Çok sayıda polis ekibinin güvenlik önlemi aldığı yürüyüşün ardından grup dağıldı.

İnebolu

Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde toplanan vatandaşlar, terör olaylarına araçlarla konvoy düzenleyerek tepki gösterdi.

Türk bayraklarıyla süsledikleri araçlarıyla şehir turu atan vatandaşlar daha sonra Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra dağıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Şereflikoçhisar Çankırı Mardin Burdur Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
title