Haberler

Terör Örgütüne "Umut" Darbesi

Mardin'de Terör Örgütü PKK'nın Kırsal Kadrolarına Eleman Temin Eden ve Sokak Eylemlerini Organizesini Yapan 6 Kişi Tutuklanarak Cezaevine Gönderildi.

Mardin'de terör örgütü PKK'nın kırsal kadrolarına eleman temin eden ve sokak eylemlerini organizesini yapan 6 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, bölücü terör örgütünün Mardin'deki faaliyetlerinin deşifresine yönelik yapılan çalışmalar sonucunda, il merkezi ve Kızıltepe İlçesinde başlatılan eş zamanlı "Umut" isimli operasyonu düzenlendi. Operasyonda örgüte müzahir şahıslar vasıtasıyla semt ve mahalli komiteler oluşturmak, bölücü örgüt kırsal kadrolarına eleman temin etmek ve sivil itaatsizlik adı verilen sokak eylemlerinin tırmandırılması amacıyla faaliyet gösterdikleri tespit edilen ve

aralarında DTP İl Yöneticilerinin de bulunduğu 6 kişi çok sayıda örgütsel doküman ve bir adet askeri birliklerden çalındığı tespit edilen el telsizi ile birlikte yakalanarak gözaltına alındı. İkisi bayan olan 6 kişinin yapılan sorgulamaları sonucunda haklarında tanzim edilen tahkikat evrakları ile birlikte adli makamlara çıkarılan M.A., M.K., S.P., Z.A., A.K, İ.A, isimli şahıslar tutuklanarak E-Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

(MNG-ME-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title