Haberler

Terör Örgütü PKK'nın Ege Açılımı Çökertildi

İzmir İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerin Kemalpaşa ilçesinde 3 ayrı bölgede gerçekleştirdiği operasyonda, terör örgütü Pkk'ya ait bir sığınak ve 8 depo bulundu. Örgütün Ege açılımı kapsamında oluşturulduğu belirtilen sığınak ve depolarda silahlar, el bombaları ve patlayıcı düzenekleri ele geçirildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü terör örgütü Pkk'nın Ege açılımına yönelik soruşturma kapsamında İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kemalpaşa ilçesinde 3 bölgede operasyon düzenledi.

Jandarma ekiplerinin Vişneli Mahallesi ormanlık alanda tespit ettiği depoda, 2 av tüfeği ve bunlara ait 585 fişek ile çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi.

Arazideki arama tarama faaliyetlerini genişleten jandarma ekipleri, aynı bölgede yer altında 3 kişinin barınabileceği bir sığınak ve çevresinde 5 depo daha saptadı.

Depolardaki aramalarda, MP-5 makineli tabanca, 9 mm çapında 142 MP-5 makinalı tabanca fişeği, üçer MP-5 şarjörü, komando bıçağı, el feneri, kamuflajlı askeri ve sivil elbise, 2 sırt çantası, 4 uyku tulumu, 2 kilogramlık 2 tüp, 176 konserve ile çok sayıda pil ve yaşam malzemesi bulundu.

Operasyonların, Bağyurdu, Ovacık ve Sarılar mahalleleri kırsalına kaydırılması sonucu icra edilen arama tarama faaliyetinde 2 depo daha bulundu. Ekiplerin aramasında toprağa gömülü patlayıcı madde düzeneği, 3 el bombası, 7 elektrikli fünye, bir kalaşnikof piyade tüfeği ve buna ait 11 şarjör ile 557 fişek, 208 tabanca fişeği, 2 düdüklü tencere ve bol miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi.

Örgütün Ege açılımı çökertildi

Jandarma ekiplerince imha edilen bir sığınak ve 8 deponun, terör örgütü PKK mensuplarınca Ege açılımı kapsamında hazırlandığının tespit edildiği belirtildi.

Ekiplerin, 23 Şubat'ta Kemalpaşa İlçe Jandarma Komutanlığına yapılan roketli saldırı sonrası terör örgütü PKK'nın Ege açılımı faaliyetlerine yönelik kırsal alanda 359 operasyon ve arama tarama faaliyeti yaptığı, Bayındır, Torbalı ve Buca ilçeleri kırsalında örgüte ait tüm sığınak ve depoların bulunarak imha edildiği bildirildi. Ayrıca "Kemalpaşa'daki son operasyonlarla terör örgütü PKK'nın Ege açılımı yapma çalışmalarının çökertildiği" kaydedildi.

Operasyonların geçmişi

Jandarma ekipleri, PKK'nın Ege açılımı kapsamında faaliyet gösterdikleri, Kemalpaşa ve Bayındır ilçelerindeki saldırılara da katıldıkları tespit edilen terör örgütü PKK'nın dağ kadrosundaki 3 mensubu ile yardım ve yataklık eden 6 kişiyi yakalamıştı.

Zanlıların, 23 Şubat'ta Kemalpaşa İlçe Jandarma Komutanlığına roketli, 19 Mart'ta Kemalpaşa'da devriye görevi yapan askeri araca silahlı ve 22 Haziran'da Bayındır İlçe Emniyet Müdürlüğüne roketli saldırılar ile Bayındır'da bir çobanın öldürülmesinin planlayıcısı ve faillerinden olduğu kaydedilmişti.

Ele geçirilen kalaşnikof tüfeğin kriminal laboratuvarındaki ilk incelemesinde ise silahların 19 Mart'ta bir uzman çavuşun yaralandığı Kemalpaşa İlçe Jandarma Komutanlığına ait devriye aracına teröristlerce düzenlenen saldırıda kullanıldığı belirlenmişti.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi ekiplerinin düzenlediği operasyonlarda, terör örgütü PKK'nın "Ege açılımı sorumlusu" olduğu bildirilen H.D. de 17 Kasım'da düzenlenen operasyonda Bornova ilçesinde bir sığınakta yakalanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Kemalpaşa İzmir Ege PKK Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title