Haberler

Terör Örgütü PKK'nın Diyarbakır'da Şehitlik Lisesi'ne Düzenlediği Saldırı

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, terör örgütü PKK'nın Diyarbakır Yenişehir ilçesi Şehitlik semtinde bulunan Şehitlik Lisesi'ne düzenlediği saldırıya ilişkin, "Okullarımıza yapılan saldırıları şiddetle ve nefretle"...

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, terör örgütü PKK'nın Diyarbakır Yenişehir ilçesi Şehitlik semtinde bulunan Şehitlik Lisesi'ne düzenlediği saldırıya ilişkin, "Okullarımıza yapılan saldırıları şiddetle ve nefretle kınıyoruz" dedi.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, yaptığı yazılı açıklamada, bölücü terör çetesi elebaşının Suriye'den çıkarılışının yıldönümünü bahane eden terör örgütü yandaşlarının, Diyarbakır Yenişehir ilçesi Şehitlik semtinde bulunan Şehitlik Lisesi'ne saldırı düzenlediğini hatırlatarak, okula ses bombası ve molotofkokteyli atan terör örgütü yandaşlarının saldırısı sonucu iki öğretmen ve bir öğrenci yaralandığını hatırlattı. Sendika olarak saldırıyı şiddetle ve nefretle lanetlediklerini belirten Koncuk, "Görüyoruz ki, terör örgütü, son dönemde eğitim hizmetini baltalamak için faaliyetlerini hızlandırmış bulunmakta. Öğretmenlerimizin kaçırılması, okullarımızın yakılması ve eğitimin sekteye uğratılması amacıyla yapılan saldırılarda artış gözlenmekte" dedi.

Tüm bu faaliyetlerin amacının belli olduğuna dikkati çeken Koncuk, bu amacın okullara yapılan saldırılarla eğitim hizmetini sekteye uğratarak bölge vatandaşının çağdaş eğitim almasını engellemek ve böylece bölücü emellerine devşirmek için insan kaynağı oluşturmak olduğunu söyledi. Koncuk, "Bir süredir görülmektedir ki, bölücü katiller çetesi, bilim yuvası olan okullarımızda öğretmenlerimizin rahat görev yapmasına engel olarak öğretmenleri bölgeden uzaklaştırmak, öğrencilerimizi sindirip korkutarak tedirgin etmek, velilerin çocuklarını okula göndermelerine engel olmak ve böylece eğitimi kesintiye uğratarak bölgede etki alanını genişletmek için yoğun bir faaliyet halindedir. Ancak, bilinmelidir ki, gözünü kan bürümüş olan bu hainler asla başarılı olmayacaktır" ifadelerini kullandı.

Koncuk, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, öğretmenler ve öğrencilerin can güvenliğini sağlayabilecek, okulları güvenli alanlar haline getirebilecek ve bu soysuzların okullara yaptığı alçak saldırıları önleyebilecek güçte olduğunu ifade etti. "Yeter ki, ülkemizi idare eden siyasi irade, tavizsiz bir kararlılıkla terör unsurlarına ve destekçilerine karşı gereken tavrı ortaya koyabilsin" diyen Koncuk, Türkiye'nin okullarına zarar veren, eğitimin temellerine dinamit koymaya çalışan, öğretmenler ve öğrencilerin canına kast eden bölücülerin yaptıklarının yanlarına kar kalmaması gerektiğine dikkati çekti. Koncuk, "Bu konuda her türlü tedbir alınmalıdır. Zaten devletin asli hizmetlerinin başında da vatandaşlarının can ve mal emniyetini sağlamak gelmektedir. Bu noktada devleti yöneten irade sorumlulukla hareket etmeli, devletin otoritesinin vatandaşlara güven ve bölücü hainlere de korku vermesini sağlamalıdır. Aksi takdirde kaybeden bu ülkenin geleceği olacaktır" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

diyarbakır türkiye Politika Güncel Haberler

title