Haberler

Terör Örgütü Lehine Slogan Atan 10 Kişi Hakkında Tutuklama Kararı Çıktı

Şanlıurfa'da, Demokratik Toplum Partisi (DTP) ve Bazı Sivil Toplum Örgütleri Tarafından Düzenlenen Mitingde Terör Örgütü Elebaşısı Abdullah Öcalan'ın Posterlerini Açan ve Lehine Slogan Atan 10 Kişi Hakkında Mahkeme Tutuklama Kararı Çıkarttı. Polis 3 Kişiyi Gözaltına Alarak Cezaevine Gönderirken Diğer 7 Kişinin Aranmasına Başladı.

Şanlıurfa'da, Demokratik Toplum Partisi (DTP) ve bazı sivil toplum örgütleri tarafından düzenlenen mitingde terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın posterlerini açan ve lehine slogan atan 10 kişi hakkında mahkeme tutuklama kararı çıkarttı. Polis 3 kişiyi gözaltına alarak cezaevine gönderirken diğer 7 kişinin aranmasına başladı.

Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz hafta Haleplibahçe Mahallesi'ndeki şehirler arası otobüs terminalinin yakınlarında gerçekleştirilen miting esnasında ve sonrasında, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan lehine slogan atarak, posterlerini taşıyan ve yüzlerini poşuyla gizleyen 31 kişiyi miting sonrasında gözaltına alınmıştı.

İl Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan 31 kişi daha sonra Şanlıurfa Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edilmişti. Gözaltına alınan 5'i çocuk toplam 21 kişi savcılık tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, 10 kişi ise savcılık tarafından tutuklama talebiyle nöbetçi hakim karşısına çıkmıştı. Hakim 10 kişi hakkında tutuksuz yargılanma kararı verirken, mahkeme heyeti, elde edilen görüntülerin orijinal olması ve sanıkların bu eyleme iştirak etmesinin kanıtlanması halinde yeniden tutuklama kararı vereceğini açıklamıştı. Elde edilen görüntülerin orijinal ve suç delillerinin sabit olması dolayısıyla tutuksuz yargılanan 10 kişi hakkında tekrar tutuklama kararı çıktı. Şahısların, "Terör örgütü propagandası" yapmak suçundan yargılandığı bildirilirken, polis dün gece M.A., M.B. ve Y.M.'yi gözaltına alarak cezaevine gönderdi. Diğer taraftan 7 kişinin de yakalanması için çalışmaların başlatıldığı bildirildi.

(FÖ-ST-MEF-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title