Haberler

"Terör Örgütü Kararlı Yürüyüşümüzü Engellemek İstiyor"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Kimse bu vatan toprakları üzerinde bir operasyona giremez'' dedi.

Erdoğan, Erzurum Valiliği tarafından sivil toplum örgütü temsilcileri, muhtarlar ve öteki davetliler için verilen iftar yemeğine katılarak, konuşma yaptı.

Ramazanın önemine işaret eden Başbakan Erdoğan, bu ayda dayanışmanın daha da arttığına vurgu yaptı.

Türkiye'nin, ne zaman dış politikada, iç politikada, ekonomide, özelleştirmede atılıma geçtiyse, ne zaman güçlü adımlar attıysa bazı kirli ellerin, bazı kirli odakların düğmeye basarak bu atılımlara set çekmek istediğini ifade eden Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

''Tarihte bu defalarca yaşandı. Merhum Adnan Menderes'ten alınız merhum Turgut Özal'a, oradan AK Parti hükümetlerine kadar çeteler, kirli odaklar, kirli eller hep Türkiye'nin yönünü, rotasını farklı yerlere çekmenin gayreti içinde oldular. Terör örgütünün bu gayretler içinde olduğunu görüyoruz. Türkiye'nin bölgesinde ve dünyada büyük bir devlet olmak için attığı her adımda, terör örgütünün devreye girerek ülkemizin kararlı yürüyüşünü engellemek istediğini görüyoruz.

12 Eylül'de son derece hayati, tarihi, milat derecesinde önemli bir Anayasa değişikliğini oylayacağız. Türkiye'yi çok daha özgürleştirecek, demokrasiyi daha da güçlendirecek, ülkenin ufkunu açacak, vizyonunu güçlendirecek bu değişim öncesinde işte o kirli odakların ve terör örgütünün yeniden rol üstlendiğini görüyoruz.''

Erdoğan, konuşmasında, terör örgütünün yol kestiğini ve bir gün sabah namazına doğru bir telefon geldiğini, Hakkari'de terör örgütünün 5 askeri yaraladığı bilgisinin kendisine ulaştığını anlatarak, ''Bakıyoruz şimdi Hakkari'de Yüksekova'nın durumu nedir? Burası vatan toprağı ve bu toprağın üzerinde biz bir şeyler yapıyoruz ama bakıyorsunuz terör örgütü yaptırmak istemiyor'' diye konuştu. Erdoğan, Yüksekova'da kurulan 150 yataklı hastanenin açılışını yapmaya gittiğinde yaşadıklarını anlattı. Basın mensuplarının da bunları çekip vatandaşa göstereceği için taşlandığını hatırlatan Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

''Dert ne? Dert, hani diyorlar ya 'biz Kürtlerin temsilcisiyiz', ne alakası var. Bunların benim Kürt kökenli vatandaşlarımın temsilcisi olmak diye dertleri yok. Bunların bir defa insanoğlunun, eşrefi mahluk olan insanoğlunun dertleriyle dertlenme gibi bir dertleri yok. Bunların buralardan nemalanmak gibi bir dertleri var.

Eğer böyle bir dertleri olsa biz barajlar, yollar yapıyoruz, bırakın müteahhit çalışsın. Gidiyorlar iş makinelerini yakıyorlar. Müteahhitler korkuyor oralara gitmek istemiyorlar. Dertleri ne? Derdi şu: Bak devlet buraya geldi mi, burada bir şey yaptı mı, burada okul hastane, su var mı? Derdi bu...

Fakat, ne olursa olsun 780 bin kilometrekare vatan toprakları üzerinde biz Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Gürcüsüyle, Abazasıyla, Romanıyla vesaire, 73 milyon vatan evladına Yunus'un diliyle yaradılanı severiz yaradandan ötürü anlayışıyla sevecek, kucaklaşacak ve bu yola devam edeceğiz.''

Millete efendi değil, hizmetkar olmaya geldiklerini ifade eden Erdoğan, kendilerinin de hataları olabileceğini ama bunu yanlışa dönüştürmediklerini söyledi. Erdoğan, ''Hatayı yanlışa dönüştürmek başka, hatada kalması başka bir şey. Birinde kast var, birinde irade dışında bir durum var'' dedi.

Erdoğan, şöyle konuştu:

''Öyleyse biz biriz, beraberiz, biz bir bütünüz. Onun için biz, 'milli birlik ve kardeşlik projesi' dedik. Bundan daha güzel başlık olur mu? Bunu gerçekleştirmemiz lazım, 73 milyon vatan evladı etnik milliyetçiliğe tabi olmadan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı çatısı altında toplanmalıdır. Bölgesel milliyetçiliğe girmeden, 780 bin kilometrekare vatan toprakları üzerinde tek vatan diyeceğiz. Bunun üzerine asla spekülasyon yaptırmamalıyız. Kimse bu vatan toprakları üzerinde bir operasyona giremez. Onun için ne dedik: Tek vatan dedik, tek millet, tek bayrak, tek millet dedik ve bu yola böyle yürüdük, böyle yürüyoruz.

Tabii illerimizde kaos üretme gayretleri devam etti ama onlar görevini yaparken sizler de görevinizi yapmanız lazım.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title