Haberler

Terör Operasyonlarında Gözaltına Alınan 6 Kişiden 4'ü Tutuklandı

Taksim Meydanı'na Konulan Bombayla İlgili Yürütülen Soruşturma Kapsamında ve Kadıköy'de Yapılan Operasyonlarda Gözaltına Alınan 6 Kişiden 4'ü, Çıkarıldıkları Mahkemece Tutuklanarak Cezaevine Gönderildi.

Taksim Meydanı'na konulan bombayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında ve Kadıköy'de yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 6 kişiden 4'ü, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Taksim Meydanı'na bomba koyan ve canlı bomba olduğu öne sürülen "Derya Mizgin" kod isimli Aslı D. ve Aslı'ya yardım ve yataklık ettiği öne sürülen N.K. sevk edildikleri nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Taksim Meydanı'na konulan bombaya ilişkin gözaltına alınan 4 şüpheliden 2'si savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Aslı D. ve N.K ise tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Savcılık sorgusunda kısmen susma hakkını kullandığı öğrenilen A.D., "patlayıcı madde bulundurmak" ve "bölücü terör örgütü PKK üyesi" olmak suçlarından, N.K ise "yardım ve yataklık etmek" suçundan nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemece tutuklanan 2 şüpheliden canlı bomba olduğu öne sürülen Aslı D.'nin bazı eşyalarının N.K.'nın evinde bulunduğu öğrenildi.

Yapılan operasyonlar sonucu Kadıköy'de gözaltına alınan G.G. ve S.A da "örgüt üyeliği", "bölücü terör örgütü üyeliği" suçlarından sevk edildikleri nöbetçi mahkemece tutuklandı.

(YM-RA-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title