Haberler

Terör Mağduru Öğrencilere Telafi Eğitimi

Görüntü Dökümü : Gelen öğrenciler Lise öğrencisi Tuğba Haşimi'nin konuşması Lise öğrencisi Hatice Güzel'in konuşması Cizre Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Ak'ın konuşma Gelen öğrenciler İl Milli Eğitim Müdürünün öğrencileri karşılaması Öğrencileri teselli edilmesi Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan'ın açıklamaları Terör mağduru öğrenciler telafi eğitimi için Batman'da Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçesinde terör saldırıları nedeniyle eğitimden geri kalan TEOG ve YGS'ye girecek bin 559 öğrencinin pazartesi günü telafi eğitimine başlanacak İl Milli Eğitim Müdürü Aslan: "Bakanlığımızın talimatıyla ilimize gelen öğrencilerimiz için yurt ve okullarımızı hazırladık.

Görüntü Dökümü :

Gelen öğrenciler

Lise öğrencisi Tuğba Haşimi'nin konuşması

Lise öğrencisi Hatice Güzel'in konuşması

Cizre Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Ak'ın konuşma

Gelen öğrenciler

İl Milli Eğitim Müdürünün öğrencileri karşılaması

Öğrencileri teselli edilmesi

Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan'ın açıklamaları Terör mağduru öğrenciler telafi eğitimi için Batman'da

Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçesinde terör saldırıları nedeniyle eğitimden geri kalan TEOG ve YGS'ye girecek bin 559 öğrencinin pazartesi günü telafi eğitimine başlanacak

İl Milli Eğitim Müdürü Aslan:

"Bakanlığımızın talimatıyla ilimize gelen öğrencilerimiz için yurt ve okullarımızı hazırladık. En güzel bir şekilde ev sahipliği yaparak onların geri kaldıkları eğitimlerini telafi edeceğiz"

Şırnak'ın Silopi ve Cizre ilçelerinde terör olayları nedeniyle eğitimlerinden geri kalan bin 559 öğrenci telafi eğitimleri için Batman'a geldi.

Terör örgütü PKK mensuplarının saldırıları sonucu eğitimden mahrum kalan öğrenciler için Milli Eğitim Bakanlığınca başlatılan çalışmayla yoğunlaştırılmış telafi eğitimi verilecek. Bu kapsamda Batman'a getirilen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ve Yüksek Öğretime Geçiş Sınavına (YGS) girecek 8. ve 12. sınıf öğrencileri yurtlara yerleştirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, evlerinden ve ailelerinden ayrıldıkları için duygusal anlar yaşayan öğrencileri karşılayarak teselli etti.

Aslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Silopi ve Cizre ilçelerindeki çatışmalar nedeniyle eğitimlerinden geri kalan bin 559 öğrencinin Batman'a intikallerinin yapıldığını söyledi.

Öğrencilerin barınmasıyla ilgili sorun olmadığını anlatan Aslan, şöyle dedi:

"Bakanlığımızın talimatıyla ilimize gelen öğrencilerimiz için yurt ve okullarımızı hazırladık. En güzel bir şekilde ev sahipliği yaparak onların geri kaldıkları eğitimlerini telafi edeceğiz. Biz olaya eğitim açısından bakıyoruz, çatışma ortamından bakmıyoruz. Eğitimlerini tamamlamak için ilimize geldiler. Öğrenci sayısı artabilir, gerekli hazırlığımızı yaptık."

"Yeterli eğitim alamadık"

Öğrencilerden Hüseyin Taş, Batman'a Cizre'den geldiğini, yaşanan olaylardan dolayı eğitim alamadıklarını söyledi.

Silah sesleri yüzünden bazı geceler uyuyamadıklarını anlatan Taş, "Buraya eğitim almaya geldik. Çünkü eğitimde çok gerideyiz. Herkes bizden bir adım önde" dedi.

Lise öğrencisi Tuba Haşimi de Cizre'de yaşamın çok kötü olduğunu, eksik kalan eğitimlerinin Batman'da tamamlanacağını anlattı.

Hediye Güzel ise Cizre'de kötü şeyler yaşadıklarını dile getirerek "Hiç görmediğimiz şeylerle karşılaştık. Batman'a eğitim için geldik. YGS sınavına gireceğiz ama hiçbir şekilde yeterli eğitim göremedik" ifadesini kulladı.

Öğrencilerin pazartesi günü başlayacakları telafi eğitiminin 10 gün süreceği öğrenildi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Hasan Aslan Silopi Batman Cizre Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title