Haberler

Terör Mağdurlarına 16 Milyon 898 Bin YTL Ödendi

Şırnak Vali Yardımcısı Mümin Öztürk, 'Terör ve Terörden Doğan Zararların Karşılanması Hakkındaki Yasa' Kapsamında Bugüne Kadar Hak Sahiplerine 16 Milyon 898 Bin YTL Ödendiği Söyledi.

Şırnak Vali Yardımcısı Mümin Öztürk, ''Terör ve Terörden Doğan Zararların Karşılanması Hakkındaki Yasa'' kapsamında bugüne kadar hak sahiplerine 16 milyon 898 bin YTL ödendiği söyledi.

Öztürk, yasanın çıktığı tarihten itibaren ilk etapta 2 komisyonla işe başladıklarını, ardından komisyon sayısını 4'e çıkararak zarar tespitlerini hızlandırdıklarını belirtti.

Yasanın çıktığı günden bu yana 24 bin 990 başvuru yapıldığını, bunun büyük bir rakam olduğunu ifade eden Öztürk, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

''Bu çok büyük bir rakamdır. Yöre halkının gerçek anlamda terörden ne kadar zarar gördüğüne dair programlı bir şekilde çalışmalarımız sürüyor. Şu ana kadar 5 bin 807 dosya komisyonumuz tarafından karara bağlandı. 1949 dosya kabul edildi. 3 bin 858 dosya da reddedildi. Bugüne kadar da hak sahiplerine 16 milyon 898 bin YTL ödendi.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title