Haberler

"Terör Çirkin Yüzünü Bir Kez Daha Gösterdi"

Güncelleme:

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, "Bu mübarek ayda yaşanan olayla terör hain ve çirkin yüzünü bir kez daha göstermiştir." dedi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, "Bu mübarek ayda yaşanan olayla terör hain ve çirkin yüzünü bir kez daha göstermiştir." dedi.

Ergin, AK Parti İskenderun teşkilatı tarafından düzenlenen iftarda yaptığı konuşmada, birlik ve beraberlik ortamını kimsenin bozamayacağını söyledi.

Ramazan gibi kutsal bir ayın içerisinde olduklarını ifade eden Ergin,

"Hakkari'de meydana gelen terör saldırısını kınıyorum. Bu mübarek ayda yaşanan olayla terör hain ve çirkin yüzünü bir kez daha göstermiştir. Türkiye güçlü bir devlettir. Terörün üstesinden gelecek güce ve kudrete sahiptir. Bizi birbirimize düşürmek isteyenler amaçlarına ulaşamayacaklardır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine baş sağlığı diliyorum" diye konuştu.

AK Parti'nin yaklaşık 10 yıldır iktidarda olduğunu hatırlatan Ergin, bu sürede Türkiye'nin eğitimden sağlığa, ekonomiden ulaşıma kadar birçok eksiğini tamamlandığını kaydetti.

Türkiye'nin dünyada büyük ekonomiler arasına girdiğini vurgulayan Ergin, ülkedeki istikrar ve güven ortamının sağladığını belirtti.

Ergin, Türkiye'nin dünyanın birçok ülkesinde yardıma muhtaç insanlara yardıma koştuğunu belirterek şunları kaydetti:

"2002 ile 2011 yılları arasında komşumuz Suriye, birçok uluslararası platformda dışlanırken Türkiye, Halep, Şam, İdlip ve Laskiye oldu. Filistin'de insanlık kötü muamele gördü Türkiye Gazze oldu, Haiti'de depreme koştu, Somali'de insanlığın yanında yer aldı. Ne zamanki Suriye'de insanlar katledilmeye başlandı o zaman Türkiye yine insanlığın yanında oldu. Biz başımızı öne düşürecek hiçbir hareketin içinde olmayız."

Suriye'deki olayların ardından Türkiye olarak daima huzuru ve barışı egemen kılmak için çalıştıklarını belirten Ergin, "Hatay'da 10 binin üzerinde sığınmacı var. Özellikle bu dönemde herkese sorumluluklar düşüyor. Bizler yanan bir ateşin üzerine körükle değil, söndürmek için gidelim. Misafirlerimizi ev sahibine yakışır bir şekilde ağırlayalım. Su olup ateşi söndürelim, merhem olup yarayı kapatalım. Bu coğrafyada Hatay'ın huzurunu sıkıntıya sokmak isteyenler ortaya çıkabilir. Bizler birlik ve beraberliğimizi bozmayalım. Bu coğrafyada huzuru ve barışı her zaman egemen kılalım" şeklinde konuştu.

Yerel seçimlere iyi bir şekilde hazırladıklarını vurgulayan Ergin, Hatay'daki tüm belediyeleri AK Parti'li yapmak için çalışacaklarını, safları sık tutacaklarını, sıkmadık el çalmadık kapı, bakmadık göz bırakmayacaklarını kaydetti.

İftara AK Parti Hatay milletvekilleri Orhan Karasayar, Mehmet Öntürk, AK Parti Hatay İl Başkanı İsmail Kimyeci, İskenderun İlçe Başkanı Uğur Feriz ve çok sayıda partili katıldı.

Muhabir: Ömer Soylu / İsmihan Özgüven / Ömer Yıldız

Yayıncı: Selçuk Aval - HATAY

Kaynak: AA / Güncel

İskenderun Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

title