Haberler

Termometre 37 Dereceyi Gördü

MUĞLA - Kenan Gürbüz - Hava sıcaklığının bir haftadır 20 derecenin altına düşmediği Muğla ve ilçelerinde adeta yazdan kalma günler yaşanıyor.

Muğla ve ilçelerinde etkili olan sıcak hava, doğayı canlandırırken, vatandaşların da güzel vakit geçirmesini sağlıyor. Hava sıcaklığının 20 derecenin altına düşmediği bölgede yaşayanlar, tatilciler ve turistler sahillere ve piknik alanlarına akın etti.

Güneşli havayı fırsat bilen vatandaşların bir bölümü orman içi dinlenme alanlarında mangal yakıp piknik yapmayı, bir bölümü ise ormanlık alanlarda yürümeyi ve spor yapmayı tercih etti.

KASIM AYINDA DENİZ KEYFİ

Bodrum, Marmaris, Datça, Ölüdeniz ve Akyaka kıyılarında tatil yapanlar ise Kasım ayında denize girmenin keyfini çıkarıyor, teknelerle mavi turlara çıkarak akşam saatlerinde güneşin batışını izliyorlar.

Beldede bulunan apart ve otellerde, günü birlik tatil için gelenler nedeniyle yoğunluk yaşanıyor. Turistik tesislerde doluluk oranı yüzde 80'lere ulaştı.

Kasım ayında denize giren tatilciler, deniz suyu sıcaklığının 16 derece civarında olduğunu belirterek, "Bu mevsimde denize girmenin keyfi başka" dediler.

KIRLAR RENGARENK

Muğla'ya yaklaşık 20 dakika mesafede bulunan, Gökova Körfezi'nin doğal güzellikleri ile ünlü Akyaka beldesinde ise bir başka renklilik yaşanıyor.

Yaklaşık bir hafta boyunca hava sıcaklığının 20 derecenin altına düşmediği bölgede kırlar yalancı bahara aldanarak erken açan çiçek ve papatyalarla kaplandı.

Bölgede tatil yapanlar, çiçeklerle kaplı kırlarda doğanın ve güneşli havanın keyfini çıkartarak, kamera ve fotoğraf makineleri ile yaşadıkları anı ölümsüzleştirdiler.

Muğla Meteoroloji İstasyonu Müdürlüğü yetkilileri, bölgede hava sıcaklığında bir süre daha düşüş yaşanmayacağını belirttiler.

KUMLUCA'DA BADEM AĞAÇLARI ÇİÇEK AÇTI

KUMLUCA - Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Antalya'nın Kumluca ilçesinde badem ağaçları erken çiçek açtı.

Kumluca'ya bağlı Belen köyünde turizm işletmeciliği yapan Ali Torun, yaptığı açıklamada, bahçesinde bulunan badem ağacının sonbaharda çiçek açtığını söyledi. Denizden yaklaşık 450 metre yükseklikteki köyde yaşayan Torun, bahçesindeki badem ağaçlarının her yıl hava şartlarına bağlı ocak ayı sonu şubat ayı başlarında çiçek açtığını anlattı. Bu yıl ise badem ağaçlarının kasım ayı ortalarında çiçek açtığını ifade eden Torun, 'Şu anda hava sıcaklığı 28-30 derece, deniz suyu sıcaklığı ise 22-23 derece civarında. Bu ağaç 15 yıldır burada ve ilk defa kasım ayında çiçek açtığını gördüm' dedi.

Yerli ve yabancı turistlerin çiçek açan badem ağaçlarını fotoğrafladıklarını söyleyen Torun, olumsuz bir durum yaşanmaması halinde ocak-şubat aylarında badem yiyebileceklerini sözlerine ekledi.

KASIM GÜNEŞİ TATİLCİLERİN İÇİNİ ISITTI

ÇANAKKALE - Kurban Bayramını Çanakkale'de geçirmek üzere kente gelen tatilciler, güneşli havayı değerlendirmek amacıyla kordona akın etti.

Kurban Bayramının son gününde Çanakkale İskelesi'nden kordona kadar uzanan sahil şeridini dolduran tatilciler, aileleri ve çocuklarıyla güneşin ve denizin keyfini çıkardı.

Kimileri balık tutmak için kordondaki kayalıklara giderek, oltalarını denize atıp beklemeye başladı. Kimilere de güneşin sıcaklığından yararlanarak, kayalıkların üzerinde gazetelerini okudu. Çocuklar balonlarıyla oynarken, sıcak havada serinlemek isteyenler de dondurmacıların önünde kuyruk oluşturdu.

Bazı tatilciler de Truva filminde kullanılan atın önünde hatıra fotoğrafı çektirirken, kimileri de kordon boyunca uzanan kafeteryalarda Çanakkale Boğazı ve gemilerin geçişini izleyerek içeceklerini yudumladı.

TERMOMETRELER 37 DERECEYİ GÖSTERDİ

KEMER - Yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı, Antalya'nın Kemer ilçesinde de etkili oldu.

Yazdan kalma günler yaşanan Kemer'de, Orman Bölge Müdürlüğü'nün duyuru panosuna göre sıcaklık gün içerisinde 37 dereceye, nem oranı ise yüzde 23'ye ulaştı.

Güneşli ve sıcak havanının keyfini yaşayan turistler ile Kurban Bayramı dolayısıyla bölgede tatil yapan tatilciler, Ayışığı ve Kemer Halk plajlarını doldurdu.

Türk turistlerin yanı sıra Alman, Belçika, Norveç, Rus ve Ukrayna uyruklu birçok turist de denize girerek güneşli havanın keyfini çıkardı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title