Haberler

Termik Santrallerin Zararını Yerinde Gözlemlediler

TEKİRDAĞ'ın Çerkezköy ve Kapaklı ilçeleri arasındaki bölgeye yapılması planlanan termik santrale tepki gösteren yöre halkından yaklaşık 40 kişi, Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesine geldi.

TEKİRDAĞ'ın Çerkezköy ve Kapaklı ilçeleri arasındaki bölgeye yapılması planlanan termik santrale tepki gösteren yöre halkından yaklaşık 40 kişi, Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesine geldi. Heyet, termik santrallerin verdiği zararı yerinde inceleyip, bilgi aldı.

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve sivil toplum kuruluşların temsilcilerinin de aralarında bulunduğu 40 kişilik heyet, bir süre önce üretime ara veren Afşin- Elbistan A Termik Santrali'nin önünde toplandı. Heyet, yıllardır baca gazı arıtma tesisi olmadan çalıştırılan ve bölgeye zehir saçılan santralin zararlarını yöre halkından dinledi. Tekirdağ'dan gelen heyete, 'Büyükşehir Yasası'ndan önce kasaba olan Çoğulhan'da belediye başkanlığı yapan İYİ Parti Afşin İlçe Başkanı Adem Yıldız da bilgi verdi. Santralin bölgeye ciddi zararlar verdiğini kaydeden Yıldız, "Havanıza, suyunuza, toprağınıza sahip çıkın. Biz, maalesef bu sahipliği yapamadık; ama görüyorum ki sizler, tek vücut olmuşsunuz. Bizler, darmadağın olduk. Toprağımızı, sağlığımızı kaybettik. Mezarlarımızı kaybettik. Bölgede hiçbir anımız kalmadı" dedi.

'SANTRAL, HALKIN SAĞLIĞINA MAL OLMUŞ'

İYİ Parti'li Yıldız ve bölge halkıyla görüştükten sonra değerlendirmelerde bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, santralin zararlarını yerinde gördüklerini söyledi. Bölgelerine yapılacak termik santralin 'oldu bitti'ye getirilmeye çalışıldığını savunan Akay, "'Oldu bitti' ile bu işlerin olunmasının hiç kimseye zerre kadar faydası yok. Bu işleri köpürterek, güzelleştirerek, süsleyerek, işlev haline getirerek, aklımızla oynanmasını kimse beklemesin. 'Akıllı kömür' diye bizi kandırmasınlar. Afşin'de görüyoruz ki bölgeye yapılan termik santral çevre halkının sağlığına mal olmuş. Çoğulhan'ın 10 bin  nüfusu 2 bine düşmüş. Biz Çerkezköy'ün bu duruma düşmesine izin vermeyeceğiz. Halkımız, o termik santralin yapılmaması için hassasiyetini ortaya koyacağına inanıyorum" diye konuştu.

'GÖÇ VEREN BÖLGE OLMAK İSTEMİYORUZ'

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ise bölgelerinde termik santral istemediklerini vurgulayarak, "500 civarında sanayi tesisimiz var. Biz, şu anda göç alan bir bölgeyiz. Termik santral yapıldıktan sonra göç veren bir bölge olmak istemiyoruz. 350 dekar Çerkezköy'den, 150 dekar da Kapaklı'dan olmak üzere 500 dekar bir alanı işlev içerisine alacaklarını söylediler. Biz, burada görüyoruz ki 50 dekar ile başlamışlar; şu anda 100 bin dekar olmuş. Biz, buna fiziki olarak baktığımızda 3 tane Kapaklı ediyor. Bu alanlar, bildiğimiz orman alanı içerisinde. Yani kısaca Çerkezköye termik santrali yapılırsa ne bölge kalacak ne orman kalacak. Bizim sanayimiz bize yeter. Termik santrali yapılacaksa başka yerlere yapsınlar" dedi.

- Kahramanmaraş

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kahramanmaraş Çerkezköy Tekirdağ Kapaklı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu? ZTK Ankaragücü- Beşiktaş maçı kaç kaç bitti? Maçı kim kazandı? Rövanş maçı ne zaman oynanacak? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? Açıklama yaptılar mı? Kameralara yakalanan çiftten açıklama geldi mi? DEM Parti kapatılacak mı? Bakan Tunç konu ile ilgili ne söyledi? İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri kim oldu? Fikri Doğan kimdir? 24 NİSAN HAVA DURUMU: 24 Nisan'da hava nasıl olacak? Afrika tozları Türkiye'ye mi geliyor? Magandalar kadın sürücüye saldırdı! Kadın sürücüye neden saldırdılar? Magandalar tutuklandı mı? Olay ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title