Haberler

Termik santrallerin özelleştirilmesi kararına tepki

Muğla Milas'taki Kemerköy, Yeniköy santralleri ile Yatağan Termik Santrali'nin özelleştirilmesi kararına tepki gösteren ve Ankara'ya yürüyüş başlatan bir grup enerji ve maden işçisisi, Af...

Muğla Milas'taki Kemerköy, Yeniköy santralleri ile Yatağan Termik Santrali'nin özelleştirilmesi kararına tepki gösteren ve Ankara'ya yürüyüş başlatan bir grup enerji ve maden işçisisi, Afyonkarahisar'a ulaştı.

Afyonkarahisar Asri Mezarlığı'nın önünde Afyonkarahisar Türk-İş İl Temsilciği ile diğer sendikaların yöneticileri ve üyeleri tarafından karşılanan işçiler, sloganlar eşliğinde Anıtpark'a yürüyüşe geçti.

Atatürk Bulvarı'ndan Gazlıgöl Caddesine yürüyen grup, burada zaman zaman slogan atarak yolu trafiğe kapattı.

Anıtpark'ta gruptakiler adına konuşan Maden-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin, ülkede 30 yıldan bu yana vurguna ve talana dönüşen özelleştirmelerin, emperyalist bir işgal olduğunu söyledi.

Girgin, "Şimdi de sıra enerji santrali ve kömür ocaklarımıza geldi. Şunu bilin ki enerji ve maden işçileri, sizlerin bir parçasıdır. Bizim yürüttüğümüz kavga sadece iş yerlerinde, işimizden aşımızdan olacağımızın kavgası değildir. Açlıktan kimse ölmez, biz sadece aşımızın, işimizin kavgasını değil, milletin malı olan millet mallarına sahip çıkmanın kavgasını veriyoruz. Emperyalist işgale dönüşen özelleştirmelere karşı kavga veriyoruz. Biliyoruz ki burada kazanacağımız zafer, bundan sonraki özelleştirmelere de barikat olacaktır" diye konuştu.

Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu ise eylemin Afyonkarahisar'da en iyi şekilde gerçekleşmesi için her türlü çalışmayı yaptıklarını belirtti.

Eylemin başından bu yana takipçisi olduklarını dile getiren Uslu, "Bu meselenin haklı bir dava olduğunu, bir hak kaybının giderilmesi için yapılan bir çalışma olduğunu herkes biliyor. Herkes bu konuda duygularını her gün ortaya koymuş olmasına rağmen maalesef bu emek, bu çaresizlik içinde bugün Afyonkarahisar'da tekrar bunu konuşmaya çalışıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından, işçiler otobüslerle şehirden ayrıldı.

-termik santral

-protesto

Kaynak: AA / Güncel

Yatağan Termik Santrali Yeniköy Milas Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title