Haberler

Termik Santrallerin Özelleştirilmesi İhalesi

Özelleştirmeyi protesto için Muğla'ya gelen bazı sendikaların üyeleri, AK Parti İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yaptı.

Yeniköy ve Yatağan termik santrallerinin özelleştirilmesini protesto amacıyla Muğla'ya gelen bazı sendikaların üyeleri, AK Parti İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yaptı.

Otobüslerle Muğla'ya gelen Türkiye Maden İşçileri Sendikası (Maden-İş) ve Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası'na (TES-İŞ) üyesi işçiler, eski garaj alanında toplanarak özelleştirme uygulamasını protesto eden dövizler açtı.

Slogan atarak AK Parti İl Başkanlığı binasına yürüyüş yapan sendika üyeleri, bina çevresinde önlem alan Çevik Kuvvet ekipleri tarafından durduruldu.

Sendika üyeleri, polis müdürleriyle yapılan görüşmenin ardından parti binası önünde oturma eylemi yaptı.

Tes-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik, yaptığı basın açıklamasında, özelleştirmenin doğru bir karar olmadığını, aynı zamanda işsizlik anlamına geldiğini öne sürerek "Özelleştirmeyle denetimler azaldı. Özel sektörün denetimsiz kar hırsı, başta işçi sağlığı ve iş güvenliği olmak üzere, çalışma ve yaşama koşullarında yol açtığı facia gözler önünde. Soma'nın birinci dereceden sorumlusu, özelleştirmedir" diye konuştu.

Açıklamanın ardından AK Parti İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemini bir süre daha devam ettiren sendika üyelire, daha sonra dağıldı. - Muğla

Kaynak: AA / Güncel

Ak Parti Yatağan Tes İş Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title