Haberler

Kozaklı'daki Tesisler Yüzde Yüz Doldu

Güncelleme:

Türkiye'nin termal turizm merkezlerinden, 7 bin yatak kapasiteye sahip Nevşehir'in Kozaklı ilçesindeki tesisler, bayram tatili için yüzde 100 doluluk oranına ulaştı.

MURAT ASİL- Türkiye'nin önemli termal turizm merkezlerinden Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde 7 bin yatak kapasiteli termal tesisler, bayram tatili rezervasyonlarıyla yüzde 100 doluluk oranına ulaştı.

Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kozaklı'nın şifalı suyu ve modern tesisleriyle termal turizmde son yıllarda önemli bir merkez haline geldiğini söyledi.

Özel sektör tarafından yapılan yatırımlarla Kozaklı'nın termal turizmde marka haline geldiğini belirten Güven, ramazan ayında tesislerin düşük kapasiteyle çalıştığını, ancak bayramın yaklaşmasıyla beraber talebin arttığını kaydetti.

Ramazan bayramı için yapılan rezervasyonlarla ilçedeki yıldızlı ve apart otellerin yüzde 100 doluluk oranına ulaştığını vurgulayan Güven, bayram tatilinin hafta sonuyla beraber 5 gün olmasının da rezervasyonları olumlu yönde etkilediğini ifade etti.

Güven, tatilcilerin iyi zaman geçirmeleri için belediye olarak çalışmalar yaptıklarını belirterek, bayramın 3. günü konser programlarının da yer aldığı bir organizasyon düzenlediklerini söyledi.

Termal tesislerde yerden çıkış sıcaklığı 98 derece olan şifalı suyun yanında, çamur banyosu ve SPA merkezleriyle konuklara şifa dağıtıldığını ifade eden Güven, şöyle konuştu:

"İlçemizde modern, 5 yıldızlı oteller olduğu gibi apart oteller de hizmet vermektedir. Yani her bütçeye uygun tatil imkanı var. Şifalı suyun yanında tesis kalitesi de Kozaklı'yı cazip hale getiriyor. Bayram gibi özel günlerde de işletmelerimiz vatandaşlarımızın bayram tatillerini en iyi şekilde geçirmeleri için özel hazırlıklar yapıyor Artık tesisler, işletmecilik anlamında önemli bir tecrübe de yakaladılar. "

Bayram bereketiyle geldi

İlçede hizmet veren bir otelin genel müdürü Sami Terzioğlu da ramazan bayramı öncesinde yapılan rezervasyonlarla yüzde 100 doluluk oranına ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Bayrama 15 gün kala rezervasyonları almaya başladıklarını ve talepleri karşılamakta zorlandıklarını belirten Terzioğlu, "Ramazan ayında tesisler kapasitelerinin çok altında çalıştı. Ama bayram tam anlamıyla bize bereketiyle geldi. Gördüğümüz ilgiden dolayı adeta bayram mutluluğumuz ikiye katlandı" diye konuştu.

Bayram tatilini otellerinde geçirecek olan misafirleri için çeşitli aktiviteler hazırladıklarını kaydeden Terzioğlu, konaklama fiyatını sabah ve akşam yemeği dahil kişi başı 130 lira olarak belirlediklerini açıkladı.

Apart otel fiyatlarında yüzde 100 artış

İlçede apart otelcilik alanında faaliyet gösteren Ercüment Turhal ise otellerinde ramazan ayı boyunca genelde havuz hizmeti verdiklerini, konaklama oranının ise düşük gerçekleştiğini belirtti.

Ramazan bayramının yaklaşmasıyla talebin arttığını ve 2 hafta öncesinden rezervasyonları almaya başladıklarını aktaran Turhal, tüm odalarının rezerve edildiğini, ramazan boyunca yaşadıkları sıkıntının ardından bu talebin kendilerini ekonomik olarak rahatlattığını kaydetti.

Turhal, Apart otellerin ramazan ayı boyunca 50-60 lira olan oda fiyatlarının bayramda yoğun talepten dolayı 100-150 liraya kadar yükseldiğini, ifade eden Turhal, bayramda otellerine gelen misafirlerin odalarda bulunan termal havuzlardan ve otel bünyesindeki yarı olimpik yüzme havuzlarından ücretsiz faydalanabileceklerini sözlerine ekledi. - Nevşehir

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title