Haberler

Terim: "Yenmek Gerekirse, Milli Takım Bunu Yapar"

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Birilerini, Bir Yerlerde Yenmek Gerekirse, Milli Takımın Bunu Yapacağını Söyledi.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, birilerini, bir yerlerde yenmek gerekirse, milli takımın bunu yapacağını söyledi.

Fatih Terim, Atatürk Stadı'ndaki basın toplantısında 2010 Dünya Şampiyonası elemelerinde (A) Milli Takımın karşılaşacağı, İspanya'nın yaklaşık 30 maçtır yenilmediğini hatırlattı.

İspanya'nın çok sayıda oyuncusuyla ''önde olmayı hak etmiş bir takım olduğunu'', Türkiye'nin de dünya sıralamasında tekli rakamlara düşmek istediğini kaydeden Terim, basmakalıp ifadeler kullanmayacağını belirterek şöyle konuştu:

''Biz, her zaman rakiplerimizi analiz ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz. Bizim ne oynadığımız çok önemlidir. Oynamazsanız, kazanamazsanız. Biz hep bunu ön planda tuttuk. Kaybetsek de oynayarak kaybedeceğiz. Mağlubiyeti aklımın ucuna bile getirmiyorum. Sahada geçerli olan bizim ne oynadığımızdır.''

Terim, İspanya'nın teknik direktörü Del Bosque'den ''oynamadan beraberlik'' teklifinin gelmesi halinde yanıtının ne olacağının sorulması üzerine, iki teknik adamın da bunu kabul etmeyeceğini ifade etti.

İspanya maçında mağlup olmaları durumunda bile hedeflerine ulaşacaklarını kaydeden Terim, ''Birilerini bir yerlerde yenmek gerekirse, milli takım bunu yapar. Kaybetmemek önemlidir ama kazanmanın hazzını yaşamak istiyoruz'' diye konuştu.

Sivasspor'dan Sezer ve Musa'nın milli takımda yer alıp almayacağının sorulması üzerine Terim, yerlerine oynayan oyuncuların, daha tecrübeli gözüktüğünü, ancak gerekirse bu futbolcuların da kadroda yer alabileceklerini belirtti.

İzmir'de grup eleme maçı oynanıp oynanmayacağının sorulması üzerine Terim, bu kentte puan maçı oynayabileceklerini, ancak sahaya yakın tribünü olan statları tercih ettiklerini söyledi.

Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu, İnönü Stadı ve Ali Sami Yen'in bu özelliklerde olduğunu ifade eden Terim, ''UEFA'nın istediği normlar var. Bu kriterlere uygun stat olması lazım. milli takım doğuda da oynayabilir, istiyoruz da ancak önümüze çıkan engeller var. Özel maçlarda rakiplerin tercihi de oluyor. Bundan dolayı oynayamıyoruz. İzmir, bizim her zaman hatırımızda olan bir yer'' ifadesini kullandı.

Terim, Atatürk Stadı'nın çok daha modern hale getirilmesi gerektiğini belirterek, 2016 Avrupa Şampiyonası organizasyonunun Türkiye'ye verilmesi durumunda İzmir'de de maç oynanabileceğini bildirdi.

Fildişi Sahili'nin 20 oyuncusunun ülke dışında mücadele ettiğini anımsatan Terim, rakiplerinin çok güçlü olduğunu söyledi.

Fatih Terim, soğuk algınlığı ve yüksek ateş şikayeti bulunan Mehmet Yıldız'ın son durumuna bugün bakacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title