Haberler

Terim: 'Yarı Finalde Portekiz'i İstiyorum'

Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri'nde Çeyrek Finale Yükselen (A) Milli Takımın Teknik Direktörü Fatih Terim, Yarı Finalde Portekiz ile Eşleşmeyi İstediğini Söyledi.

Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri'nde çeyrek finale yükselen (A) Milli Takımın Teknik Direktörü Fatih Terim, yarı finalde Portekiz ile eşleşmeyi istediğini söyledi.

Terim, yarı finalde kiminle oynanacağının bir önemi olmadığına değinerek, ''Yarı finale yükselmiş bir takım artık son 4 takım arasına kalmış demektir. Avrupa'nın en güçlü 4 takımından birisi olmuşsanız kiminle eşleşeceğinizin önemi yoktur. Ancak ben Portekiz'in yarı finalde rakibimiz olmasını isterim'' dedi.

Terim, takımda 6-7 futbolcunun sakat olduğunu belirterek, ''Bizim için çok önemli bir konu. Servet, Emre Belözoğlu, Emre Güngör, Hakan Balta, Marco'nun sakat olduğunu görüyoruz. MR'a gidecekler. Net sonucu basın toplantısından sonra alacağız'' diye konuştu.

Mutlu, gururlu Türk milletinin kutlama ve iyi niyet mesajlarıyla dolu bir geceyi geride bıraktıklarını söyleyen Terim, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Kendi işimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Sizlerin işini de zorlaştırıyoruz. 70. dakikadan sonra yazdıklarınızı çöpe atmak kolay değil. Bu sıkıntı için özür diliyoruz. Benim odamda, arkamda imkansız diye bir şey yoktur. Bazen mucizeler zaman alıyor. Biz pes etmeyen takımız. Yenilgiyi kabul etmeyen bir yapımız var. Turnuva boyunca böyle rahatsızlıklar vereceğiz. Gecenin en karanlık olduğu an sabaha en yakın olduğu andır. Oyuncularım bunu akıllarından hiç çıkarmıyorlar. Aslan gibi oynuyorlar, ben de çok memnunum.''

Terim, çeyrek finalde rakipleri Hırvatistan'ın gerek grup, gerekse Avrupa şampiyonası finallerinde iyi bir performans gösterdiğini söyleyerek, Artık tek maça düştüğümüz bu serilerde isimlerin, daha önceki alınan neticelerin önemi yok. O an önemli. Birinci dakikasından beri güçlü rakiplerin olduğu bir yerde onlarla karşılaşmamız doğal. Buraya gelirken 'Oynadığı futboldan keyif veren ve alan, kaybetse de kazansa da manşetlere çıkacak bir takım' dedik. Verdiğimiz sözü tuttuğumuz için de mutluyum. 2 taraf da bir Basel yapmak isteyecektir" dedi.

Terim, ilk grupta oynadıkları 3 karşılaşmanın ikisinden memnun olduğunu vurgulayarak, "Skor olarak geri düşünce eleştiri oluyor. Hatta saldıranlar da var. Hakaret edenler de var. Bizimle üzülüp, bizimle seviniyor Türk halkı. Kaybetsek muhtemel darağaçları kurulabilirdi. Oyuncularımla ben orada asılabilirdik. İdam sehpalarını da aşıp geliyoruz. Bize final yakışır. Bu bizim fikrimiz değil, bizi izleyen taraflı tarafsız ortak bir görüş.

Tuncay'ın eleştirilmesi konusunda ise Terim, şunları söyledi:

''Bir şey kazanacaksak hep beraber kazanmalıyız. Bir oyuncu düşünün ki, nereye koyarsan orada oynuyor. Bir oyuncu düşünün ki istatistikleri alt üst ediyor. Aklıma kalecilik geldi. Gezdiremeyeceğiniz bir yer yok. Fedakar bir çocuk, kilit oyuncularımızdan biri. Eleştirilere katılmıyorum. Tuncay gibi, Nihat gibi, Hamit gibi futbolcular güvenilmesi gereken futbolculardır. Yetenekli oyunculardır.''

Terim, Hırvatistan maçında, Çek Cumhuriyeti maçının 90. dakikasında kırmızı kart gören kaleci Volkan'ın yerine Rüştü'nün oynayacağını da söyledi. Sarı kart cezalısı Aurelio'nun bölgesinde ise sakat oyuncularının çok olduğunu hatırlatan Terim, ''Hasar tespitinden sonra karar vereceğiz. Ancak şu anda zor gözüküyor. Emre Güngör'ü çıkarabiliriz kadrodan. Tümer'in durumu iyi değil. Emre Belözoğlu ortada'' dedi.

Fatih Terim, Servet'in sakat sakat oynamak istemesinin aslında örnek alınacak bir davranış olduğunu, ancak ne kendisinin ne de sağlık ekibinin onun sağlığını zora sokacak bir durumda oynamasına izin vermeyeceğini ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

''Servet'in özverisini veya ağrıya karşı olan toleransını diğer oyuncu ile karşılaştırırsak ortaya çıkar. Ama futbol hayatını riske etmem. Maçlar kaybedilir ama oyuncularımı kaybedemem. Bazı insanlar acıya karşı toleranslıdır. Son antrenmanlar hariç hiç çıkmıyor. Sağlık ekibi ile akraba oldular. Yemekten yemeğe görüyorum. Serbest bırakıyorum. Kendini üzecek, kendisini sıkıntıya sokacak olayın altına imza atmayız. Profesyonel anlamda örnek olacak bir futbolcu.''

Kaynak: AA / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title