Haberler

Terim: Her Şey Bitmiş Değil

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 3-2 kazanılan Beşiktaş derbisiyle ilgili olarak, çok mutlu olduklarını söyledi.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 3-2 kazanılan Beşiktaş derbisiyle ilgili olarak, çok mutlu olduklarını söyledi.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Fatih Terim, "Bu haftayı 3 puanla kapatmak, ezeli rakibimizi yenmek, rakiplerimizin kaybettiği bir haftada kazanmak, bunların hepsi bir araya gelince, 3 puanın önemini daha da arttırıyor" derken, oyuncularını kutladığını söyledi.

Güzel bir derbi olduğunu ve maça 5 gol sığdığını aktaran Terim, "Son saniyeye kadar kovalayan, kalpten isteyen ve bunun için mücadele eden takımımı 3 puan kazanmış görmek beni çok mutlu etti ama her şey bitmiş değil. Sanki iş bitmiş gibi de davranmamak lazım. Daha oynayacağımız çok maç var. Kafamdakileri yapmaya daha bayağı bir zaman var. Daha çok mücadele ve çalışmayla, uzun vadeli planlarımızı inşallah ortaya koymak, eseri ortaya çıkarmak için daha çok yolumuz var. Her şey bitmiş gibi davranmamak lazım" diye konuştu.

-"Kaç puan önde olursak olalım, daha oynayacağımız maçlar var"-

Terim, Galatasaray'ın en yakın rakibi Fenerbahçe ile 9 puanlık bir fark oluşturduğunun ve bunun play-off'larda kendilerine önemli bir katkı sağlayabileceğinin kaydedilmesi üzerine, şunları söyledi:

"Ben play-off'u beğenmediğimi hep söylüyorum. Böyle bir mucit Türk futbolunda varsa, bir biz bilmiyoruz demek ki. 'Yaptım oldu' şeklindeki saçmalığı ben hep söylüyorum. Biz kaç puan önde olursak olalım. Daha oynayacağımız normal olarak 6 maç daha var. Herkes gibi biz de kaybedebiliriz ki kaybettiğimiz maçlar da var. Puan farkı düşebilir. Play-off'ta ne olur bilmek zor. Avantajımız çok büyük ve play-off ayrı düşünülmesi gereken bir yer olacak. O kadar çok şey değişiyor ki, haftada, ayda, başka şeyler de değişir mi bilemiyorum. Ben daima temkinli konuşmaya devam ediyorum. Daha yapacağımız çok iş var. Hangi puan farkında olursak olalım, hiçbir zaman kafi görmeyeceğiz. Uzun süre kaybedilen bir dönem geçtik ve kazanma alışkanlığını sürdürmek için çalışıyoruz. Rakiplerimiz önemli rakiplerdir, bizim de kaybedeceğimiz zamanlar olacaktır. Ne kadar rahat oynayabileceksek o kadar fark yapmak isteriz. Play-off'ta da buradaki kadar başarılı olmak zorundayız. Yetmeyebilir diye düşünüyorum."

Terim, Beşiktaş derbisinde öne çıkaracağı oyuncu olup olmadığı sorusu üzerine bir tek Elmander için parantez açarken, "Son güne kadar oynayıp oynamayacağı merak ediliyordu. Biz oynayacağını biliyorduk. Fedakarlık yapıp oynadı ama tüm oyuncularım teşekkürü hak etti" cevabını verdi. Terim, Lig TV'de maçın adamı sorulması üzerine de "Hakan Balta" cevabını verirken, bunu hiçbir oyuncusunu ayırt etmediğini belirtmek için söylediğini dile getirdi.

-"Derbiler, normal maçlar değildir"-

Derbi maç kazanmanın önemine değinen Terim, kazanılan puandan fazlasının elde edildiğini kaydetti.

"Derbilerde kazanmak çok hoş, çünkü kendi rakibinizi geriye atıp 3 puan alıyorsunuz. Aldığınız moral ve güvenle ileri bakış açınız çok daha değişiyor" diyen sarı-kırmızılı çalıştırıcı, "Bu açıdan çok önemli. Bu haftaki daha da enteresan oldu. Altımızdaki rakiplerimizin hepsinin puan kaybettiği bir haftada kazanmak, hele hele Beşiktaş gibi daha yeni hafta içi UEFA Avrupa Ligi'nde tur atlamış önemli bir takımdan 3 puan almak kolay bir şey değil. Kritik bir dakikada kendi kalenize gol atmışsanız, sonra rakibinizin üzerine gidip, son dakikada galibiyet golünü bulmuşsanız, çok daha önemli. Kazanmanın küçüğü, büyüğü yok. Kazanmak bir alışkanlıktır. Bunu ne kadar geliştirirseniz o kadar iyi olur. Bazı oyuncuların demeçlerinde okuyorum, 'Herhangi bir maç gibi' diye. Derbiler normal maç değildir, önemli maçlardır. Büyük takımlara karşıdır" şeklinde konuştu.

Beşiktaş takımına da övgüde bulunan Terim, "Beşiktaş'ı kutluyorum. Perşembe günü tur atladılar, Atletico Madrid karşısında da onlara başarı diliyorum. İnşallah sonuna kadar giderler. Bugün de iyi oynadılar. Beşiktaş sıradan bir rakip değildir. Fernandes dışında da eksikleri yoktu. Beşiktaş, sizi üzebilecek bir takım" ifadelerini kullandı.

-"Seyirci beni çok duygulandırdı-

Karşılaşma öncesi sarı-kırmızılı taraftarların kendisiyle ilgili hazırladığı şovla ilgili olarak Fatih Terim, çok duygulandığını ve yoğun dakikalar yaşadığını söyledi.

Bu şovun bir yerlere mesaj olup olmayacağı kaydedilmesi üzerine tecrübeli teknik adam, "Nereden baktığınıza bağlı. Beni çok mutlu ettiler. Benim bir sürü resmim asılmıştır ama bunu ben de beklemiyordum. Hislenmemek elde değil. Dünyada da çok rastlanan bir şey değil. Takım da vardı orada, bir hedef gösterilmişti. Bir Galatasaraylı'ya, kendilerinden olan birine sevgilerini ifade eden bir kareografi olarak düşünüyorum. Şık ve güzel oldu. Benim aldığım mesaj bu. 'Seni seviyoruz, takıma inanıyoruz' olarak aldım mesajı" şeklinde konuştu.

-"Hata yapan bir oyuncuya alkış, diğerine tepki olmaz"-

Fatih Terim, oyuna ikinci yarıda giren Aydın'a yönelik olarak en küçük hatada bile taraftarın bir tepkisinin doğduğunun hatırlatılması üzerine, bu tutuma tepki gösterdi.

Kendilerine ve saha içindeki oyunculara en fazla yardım edecek unsurun taraftar olduğunu anlatan tecrübeli çalıştırıcı, "Her türlü hatayı hoş görüp, toleranslı davranıp, kazanmaya yönelik olarak destek olacak taraftarımıza sesleniyorum. Futbol hatalar oyunu, ben de hata yapabilirim. Bazı oyuncular hata yaparsa alkış, bazı oyuncular hata yaparsa tepki olmaz. Kantarın topuzu kaçarsa, sıkıntı olur. Önce bir yutkunup içlerinden saysınlar. Oyuncular çabuk etkilenir. Kimse hata yapmak istemez. Aydın da Galatasaray'ın çocuğu, ocaktan yetişme. Ben tercihimi öyle yapmışsam, ona saygı duyulmasını isterim" diye konuştu.

-Semih'e gönderme-

Sarı-kırmızılı teknik adam, Beşiktaş karşısında kendi kalesine gol atan oyuncusu Semih Kaya'ya eleştiride bulundu.

Oyuncunun kendi kalesine attığı gole değil ama henüz maçın başında gördüğü sarı karta kızan Terim, "Kendi kalesine insan her zaman gol atmaz. Bir oyuncu çok enteresanlık yoksa, kendi kalesine hayatında kaç gol atar ki. Bunu için kimseye kızmam. Erken alacağı sarı kart için ikaz ederim. Özellikle gençler için teorik olarak değil ama pratik olarak öğrenmek çok faydalıdır. Tüm insanlar için hayat bazen acı da olsa öğretir. İlk 10 dakikada stoper olarak sarı kart görürsen, 80 dakikayı stresli geçirirsin. Quaresma'nın hareketlerine basamazsın. Galip geldiğimiz için onun adına mutluyum" dedi.

Terim ayrıca, A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı ve ekibine başarı dileklerinde bulunurken, hiçbir oyuncu için neden aldı veya almadı diye cümle kurmayacağını sözlerine ekledi.

Fatih Terim, maçtan sonra Lig Tv stüdyolarına giderek, burada Maraton Programı'na katıldı. Bu sırada Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Mustafa Denizli de canlı yayına telefonla bağlanarak, derbi maçın çok güzel geçtiğini ifade etti.

-Engin Baytar, cezalı duruma düştü-

Beşiktaş derbisinin uzatma dakikalarında sarı-kart gören Galatasaraylı futbolcu Engin Baytar, cezalı duruma düştü.

Bu sezon 4. sarı kartını gören Engin, sarı-kırmızılı ekibin Sivasspor'la deplasmanda yapacağı maçta takımdaki yerini alamayacak. Bu arada 24 Şubat'ta doğum gününü kutlayan Semih Kaya, 2 gün sonra çıktığı derbi maçta kendi kalesine gol atarak büyük üzüntü yaşadı. Genç oyuncu, derbi maçın kazanılmasıyla moral buldu.

-Elmander

Spor Toto Süper Lig'deki derbi mücadelesinde Beşiktaş karşısında gol atan Galatasaraylı futbolcu Johan Elmander, maç sonrası düzenlenen basın toplantısında, ilk yarıda oyunu kontrol eden takımın kendileri olduğunu belirterek, "Şans da bulduk. İyi sonuç. İlk yarıya bakıldığında maça iyi başlayan, domine eden ve kontrolü elinde tutan Galatasaray vardı. İkinci yarı rakip pozisyonlar buldu. Zor maç olacağını biliyorduk. Özellikle 3 puanın geliş şekli ve benim de son dakikada golü atmam bugünü daha da güzelleştirdi" dedi.

Attığı golün öneminin sorulması üzerine sarı-kırmızılı futbolcu, "Mutlaka attığım gol çok önemli ve değerli. 3 puan bu golle geldi. Ancak her zaman maç maç bakmalıyız. 3 puanlı sistemde oynuyoruz" diye konuştu.

Sakatlığı nedeniyle bu hafta takımla beraber 2 antrenman yapabildiğine dikkat çeken Elmander, "Bu otomatikman performansımı etkiledi. İkinci yarı ağrı hissettim. Performansımı etkiledi" dedi.

Diğer yandan Elmander, karşılaşmanın ardından Galatasaray Tv'ye yaptığı açıklamada ise attığı gollere ilişkin olarak, "Attığım golden sonra tüm ağrılarımı unuttum" ifadesini kullandı.

-Engin: "Çok önemli 3 puandı"-

Galatasaray'ın orta saha oyuncusu Engin Baytar ise diğer rakiplerinin puan kaybettiği haftada Beşiktaş'ı yenerek çok önemli 3 puanı aldıklarını dile getirdi.

Rakiplerin puan kaybetmesinin maçın önemini arttırdığını kaydeden Engin, şöyle konuştu:

"Sonuçta son saniyede gelen gol inanılmaz mutlu etti. Daha 6 maçımız var. Play-off'ları sayarsak 12 karşılaşmamız bulunuyor. Avantajı en iyi şekilde kullanıp şampiyonluğa ulaşmak istiyoruz."

Performansına rağmen milli takıma davet edilmemesi ile ilgili soruyu ise sarı-kırmızılı futbolcu, "Geldiğim günden beri yeni bir sayfa açtığımı söyledim. İnsanlardaki soru işaretini sileceğim sözünü verdim. Her hocanın kendi düşüncesi vardır. Böyle bir karar vermiş. Sonuçta oraya gidenler de bizim gibi futbolcu. Onları değerlendirmek istiyordu. Bize de sonradan şans verecektir. Milli takıma çağrıldığımızda seve seve gideriz. Gururla gideriz" diye cevapladı.

Engin Baytar, toplantının sonunda galibiyeti Almanya'da bulunan 15 aylık kızına hediye ettiğini vurgulayarak, "Kendisini uzun zamandır görmüyorum. Konuştuğumuz da veya Lig Tv'yi izlediğinde 'Baba baba' diyormuş. Bu galibiyeti ona armağan ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

-Melo-

Felipe Melo Lig Tv'ye yaptığı açıklamada, Beşiktaş'ın iyi bir takım olduğunu kaydederek, karşılaşmanın zorlu geçeceğini maçtan önce bildiklerini söyledi. Bugün sahada iyi oynayan bir Galatasaray olduğunu kaydeden Melo, "En yakın rakibimize 9, Beşiktaş'la farkı 14 puana çıkardık. Bugün iyi oynayan bir Galatasaray vardı, 2 hatamızdan Beşiktaş golü buldu ama sonuçta üç puan geldi" diye konuştu.

Karşılaşma öncesinde taraftarların şovuna ilişkin Melo, "Çok güzel bir kareografiydi. Kariyerimde böyle bir şey görmedim. Fatih hocamız bunu fazlasıyla hak ediyor. Şampiyonlar Ligi'ne geçen yol bu yıl şampiyon olmaktan geçiyor" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: AA / Spor

Johan Elmander Fatih Terim Galatasaray Beşiktaş Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title