Haberler

Terim: "Hedefimiz Moldova Maçına Kayıpsız Gitmek"

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 13. Avrupa Futbol Şampiyonası Eleme Grubu'nda Yarın Yapılacak Macaristan Maçıyla İlgili Olarak, "Beklentimiz Kazanmak. Hedefimiz, Moldova Maçına Kayıpsız Gitmek" Dedi.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 13. Avrupa Futbol Şampiyonası Eleme Grubu'nda yarın yapılacak Macaristan maçıyla ilgili olarak, ''Beklentimiz kazanmak. Hedefimiz, Moldova maçına kayıpsız gitmek'' dedi.

Fatih Terim, bugün akşam saatlerinde, maçın yapılacağı Ferenç Puşkaş Stadı'nda düzenlediği basın toplantısında, bugüne dek çalıştırdığı hiçbir takımda, ''şu maçı biraz idare etsek, berabere kalsak'' gibi bir düşüncesinin olmadığını ve hedefinin kayıpsız olarak Moldova maçına gitmek olduğunu söyledi.

Terim, Macar gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Macaristan Milli Takımı'nın Norveç ve Bosna-Hersek maçlarını izlediğini, rakip takımın özellikle 2. maçında çok daha iyi bir görüntü verdiğini bildirdi.

Terim, bazı oyuncuların sakatlıklarının sürdüğünü ifade ederek, ''Bizim için en büyük problem, oynayan bazı futbolcularımızın rahatsızlıkları. Tümer'in oynama ihtimali yok gibi. Halil, henüz dün antrenmana çıkabildi, kasığında ağrı var. Fatih Tekke de sakatlandığı bileğinden rahatsızlığını bildirdi. Bunun dışında bir problemimiz yok.''

Bir Macar gazetecinin, ''Macaristan Futbol Federasyonu'na, Türkiye Futbol Federasyonu'nun kaset göndermediği'' yönündeki bir sorusuna Terim, ''Bundan haberim yok. Tam tersine tüm yabancı federasyonlarla ilişkilerimiz iyi olduğu gibi, Macaristan Futbol Federasyonu ile aramız çok daha iyi. Ne istedilerse verdik, yanlış istihbarat olması gerekir'' yanıtını verdi.

Bir gazetecinin, Terim'in daha önce söylediği ''12 maçlık periyotta takıldığımız durumlar da olabilir'' sözünü hatırlatması üzerine deneyimli teknik adam, ''12 maçlık periyotta kime ne zaman takılacağınızı bilemezsiniz. Umarım takılmayız. Takılmasak da iyi olur. Her geçen gün zorlaşıyor. Çok kritik bir maça geldik. Macaristan, ilk maçını kaybedince 2. maçı kazanmaya çıktı. Eğer 2 maçı da kazansalar daha iyiydi. Bu durumda bizim maçımız daha da önemli hale geldi. Olmazsa olmaz bir durumdalar'' yorumunu yaptı.

Bu arada Terim, yarınki maçta sahaya süreceği ilk 11'i de açıkladı.

Terim'in Macaristan karşısında görev vereceği futbolcuların isimleri şöyle:

Rüştü, Hamit, Servet, Gökhan Zan, İbrahim Üzülmez, Sabri, Gökdeniz, Mehmet Aurelio, Tuncay, Arda, Hakan.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title