Haberler

Terim: Hayal Edilemeyecek Hedeflere Ulaştım

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası finallerinde yarın Portekiz ile yapacakları maç için, ''1955 yılından beri Portekiz'e galip gelememiştik. Ama biz çok zor işi çevirdik, bunu da çevirebiliriz'' dedi.

Terim, maçın oynanacağı statta düzenlediği basın toplantısında, bu büyük festivalin tadını çıkarmaya geldiklerini belirterek, ''Bugüne kadar birçok kişinin hayal edemediği hedefler koyduk ve bu hedeflere ulaştık. 1996 yılında ilk kez katıldığımız Avrupa Futbol Şampiyonası'nda puan alamamıştık, ama son torbadan girdik ve finallere gittik. Bu da büyük bir hayalin gerçekleştirilmesiydi. Şimdi ise bu turnuvada final oynamaktan başka şeyin bize yakışmayacağını düşünüyorum'' diye konuştu.

Portekiz maçını kaybetmenin Türkiye açısından her şeyin bittiği anlamına gelmeyeceğini vurgulayan deneyimli teknik adam, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Kadromuzda her biri birbirinden değerli 23 futbolcumuz var. En önemlisi ise bir oyun yapımız ve bu yapıya uygun futbolcu kadromuz var. Bizim kazanmamızın sürpriz olacağını söylüyorlar. Portekiz takımı birbirinden kaliteli Avrupa'nın en formda futbolcularından kurulu bir ekip. Kazansak da kaybetsek de Portekiz maçına hazırız.''

Fatih Terim, teknik adamların oyuna katkısının çok önemli olacağına dikkat çekerek, ''Teknik adamlar, teknik, taktik, sistem ve oyun anlayışı bakımından takımları için etkili silahlardır. Teknik adamların böyle turnuvalarda oyun kötü giderken müdahale etmeleri en büyük katkıdır. Oyuncu değiştirmek gibi veya oyuncunun oyun içerisindeki yerini değiştirmek gibi'' dedi.

Bu tür büyük şampiyonalarda, başarıya aç olmanın avantaj olabileceğini anlatan Terim, ''Eğer iyi bir takımınız varsa, futbolcularınız özverisiyle deneyim eksikliklerini kapatıyorlarsa, başarıya aç bir ekibe de sahipseniz, başarıya aç olmak bazen sizi avantajlı duruma getirir'' diye konuştu.

Ronaldo gibi büyük bir yıldızın mutlaka marke edilmesi gerektiğini vurgulayan Terim, ''Ronaldo'yu şu oyuncumuz tutar, bu oyuncumuz tutar demiyorum. Ancak mutlaka önlem alınması, durdurulması gereken bir oyuncu'' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title