Haberler

Terim'den Maç Sonrası İlk Yorum

Güncelleme:

Fatih Terim, "İki taraf da kazanmak isterdi ama başarılı olamadık"

TERİM: HEM ÜZGÜN HEM SEVİNÇLİYİM

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, karşılaşmanın ardından düzenlediği basın toplantısında, "İki taraf da kazanmak isterdi ama başarılı olamadık. İki tane büyük takımın son maçından beraberlik çıktı. Her şeye rağmen lider bitirdiğimiz için memnunum tabii ki. Birinci yarı istediklerimizi belirli ölçüde yaptığımızı söyleyebilirim ama ikinci yarı için aynı şeyleri söyleyemem. Son dakikalarda kaybedebilirdik de. Trabzon'da bu sahada, bu seyirciyle bu takımla oynamak kolay değil. Kazanamadığımız için üzgünüm. Ama kaybetmediğimiz için de sevinçliyim" dedi.

"TRABZONSPOR BİZİM HAKİKATEN DOSTUMUZ"

Terim, Burak ve Selçuk'a gösterilen tepkilerle ilgili bir soruyu da şöyle yanıtladı:

"Çok ağır tepkiler oldu Burak'a. Şöyle bakıyorum, Trabzon spor bizim hakikaten dostumuz. Burada söylenecek gibi bir şey de değil yani, gerçekten dostumuz. Bir şeyleri iyi anlatmak lazım belki de. Selçuk sıfırdı. Başka kulüpler alacakken biz aldık. Ceyhun sıfırdı. Zaten gitmesini istemişti Trabzonspor. Engin'i resmen iki taraf oturdu pazarlık etti. Onu zaten göndermişti Trabzonspor. Umut'u Fransa'dan aldık. Burak'ı da Lokomotif Moskova'dan aldık. Trabzon spor'un mukaveleli oyuncusuna Galatasaray başkanı ve teknik heyetinin herhangi bir şeyi söz konusu olamaz. Burak da hizmetinin karşılığının başka türlü olmasını istedi. Umut'a nasıl davranılmışsa, 'Burada goller attım başarılı oldum keşke bana da bu yapılsaydı' mesajını verdi konuşmasında galiba".

BAZEN TATİLE ERKEN ÇIKILIYOR

Terim, oyuncularının bugün özellikle ikinci yarıda kötü bir performans sergilediğini de vurgulayarak şöyle devam etti:

"Açıkçası bazen tatile erken çıkılıyor. Ne kadar isterseniz isteyin alamıyorsunuz beyinlerinden. İkinci yarıda bir takım değişiklikler yapmamıza rağmen idareli oynayamadık. Trabzon spor'u da yabana atmamak mazım. Onlar da önemli bir takım. Seyircisi de müthiş destek verdi bugün. Oyunun kritik bazı bölümlerinde öne geçebilirdik. Son günlerin en iyi oyuncularından biri Riera, bugün sahanın en kötüsüydü. Hangi ortayı atabilseydi gol pozisyonu olacaktı. Daha zengin oynamalıydık."

Terim, Selçuk ve Burak'la maç öncesi bir görüşme yapıp yapmadığıyla ilgili bir soruyu yanıtlarken de, "Selçuk ve Burak burayı benden daha iyi biliyorlar. Açıkçası çok fazla üzerlerine gitmedim. Kolay değildi onlar için de bu atmosferde oynamak. Başardılar, aferin. Onları da affeder ileride Trabzonlular" dedi.

BAŞKAN'LA HENÜZ GÖRÜŞMEDİM

Terim, transfer yapılıp yapılmayacağıyla ilgili olarak ise şöyle konuştu:

"Eğer Galatasaray'a bir katkısı olacaksa, bizi bir ileri seviyeye götürecekse transfer yapılır. Ama başkanımla henüz oturup da eksik bölgeleri tespit eden ve 'şunlara ihtiyacımız var' dediğimiz bir toplantı yapmadık. Yarından sonra artık iletişim kurup bu toplantıyı yapacağız. Almış olmak için almayız. Alırken kulübümüzü de düşünerek hareket ederiz. Şu andan itibaren bu çalışmaları yapacağız hep beraber."

"DAHA ÇOK BİRLİĞE BERABERLİĞE İHTİYACIMIZ VAR"

Terim toplantının son bölümünde herkesin yeni yılını kutladığını ifade ederek sözlerini şöyle tamamladı:

"Esas önemlisi herkesin yeni yılı kutlu olsun. Ülkemize, komşularımıza, dünyaya barış getirsin. Galatasaray'ın başkanıyla, yöneticisiyle, divanıyla profesyonelleriyle, sporcusuyla teknik adamıyla, taraftarıyla her zamankinden daha çok birlik, beraberlik içinde olmaya ihtiyacı vardır. Bunu Galatasaraylılar adına bir kez daha yeni yıla girmeden hatırlatmak istiyorum. Çünkü büyük Galatasaray'ı hak ettiği yerlere taşımak için hepimizin emeğini, enerjisini birleştirmesi gerek. Ülkemiz için de dünya futbolu için de ekonomik olarak ilginç bir dönemden geçiyoruz. Bugünün gerçeklerini göz ardı etmeden geleceği ancak böyle inşa edebiliriz. Özellikle yeni yılda daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum."

GÜNEŞ: ZEMİN KÖTÜ SEYİRCİ İYİYDİ

Trabzon spor Teknik Direktörü Şenol Güneş, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, şöyle konuştu:

"Seyircimiz olağanüstü iyiydi. Hem sayısal hem de destek olarak iyiydiler. Böylesine havada sahayı doldurdular. Bu sezon pek görmediğimiz şekilde bizim yanımızda oldular. Zeminimiz kötü seyircimiz iyiydi. Kontrollü oynayıp çabuk çıkarak gol atmayı düşünmüştük. Zaman zaman başarılı olduk. Ama final paslarında hedefimize ulaşamadık. İkinci yarıda pozisyon vermeden pozisyon bulmaya çalıştık. 3 gün önce maç yapmıştık ve bu nedenle rakipten daha yorgun olabilirdik ama seyirci desteği ve oyuncuların motivasyonu iyiydi. Son haftalarda her rakibimiz dinlenmiş olarak karşımıza geldi. 3 günde bir maç yaptık ama böylesine bir maçta fizik olarak iyiydik. Bütün oyunculara teşekkür ediyorum. Seyirciye özellikle teşekkür ediyorum."

Güneş, son haftalarda seyirciyle kötü olaylar yaşayan Halil'i alkış alması için çıkardığını belirterek, "Çıkarken biraz daha alkışlanmasını bekliyordum. Umut, Burak ve Selçuk'la bunları yaşadık daha önce. Futbol kültürü olan bir şehir olarak olumsuzlukların oluşmasını istemiyoruz. İsteyince daha iyi yapabileceğimizi gösterdik bugün. Yetenek istekle birleşince daha iyi sonuç elde edebiliyoruz. Ama oldukça uzaktayız hedeflediğimiz yerden" dedi.

TEPKİYİ DOĞRU BULMUYORUM

Güneş, Selçuk ve Burak'a yapılan tezahüratlarla ilgili olarak ise, "Oyuncuya olumsuz tezahürat yapılabilir oynamaması için. Ama bunun dışında bir şey olmamalı. Tepkiyi doğru bulmuyorum sayısı az da olsa" dedi. Güneş, 3 Temmuz süreciyle ilgili bir soruyu yanıtlarken de şöyle konuştu:

"Türkiye yılgın, bıkkın, inançsız. Adalete olan inanç sarsıldı. Türk futbolunun ne kadar yara aldığını görüyorsunuz. Zorla heyecan sağlamaya çalışıyoruz. Adaletsiz ortamda barışı ve huzuru ortaya koyamazsınız. Şüpheyle yaşayan toplum nasıl mutlu olabilir? Adaleti koymadığınız zaman insanlar arasında huzur bulamazsınız".

ZOKORA: FIRSATLARI DEĞERLENDİREMEDİK

Trabzon spor'un Fildişi Sahilli oyuncusu Zokora, karşılaşmanın ardından düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

"Öncelikle bütün medya mensuplarının yeni yılını kutluyorum. İyi bir takıma karşı mücadele ettik. Ama savunmada ciddi zaaflar yaşayan ve savunma dengesini oturtmakta zorlanan bir Galatasaray vardı karşımızda. Fırsatlar yarattık ama değerlendiremedik. İlk yarı boyunca düzenli ve sürekli performans gösteremedik. Ama bence kapanış notumuz iyiydi. Önümüzde devre arası tatili var. O tatilden sonra daha iyi performanslar göstermeye çalışacağız. 2 kez final oynadığım ama hiç kazanamadığım Afrika Kupası'na son bir kez gitmek istiyorum. Bir süre takımı yalnız bırakacağım, kusura bakmayın."

GİRAY: KALİTELİ BİR EKİP OLDUĞUMUZU BİR KEZ DAHA GÖSTERDİK

Trabzon spor'un başarılı defans oyuncusu Giray Kaçar ise, maç sonrası yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

"Bugün iyi bir mücadele sergiledik. İlk yarı dengeli geçti ama ikinci yarı tamamen bizim kontrolümüz altındaydı. Galip gelmemiz gerekiyordu. Takım olarak iyi mücadele ettik ve hep beraber hareket ettik. Çok kaliteli bir ekip olduğumuzu bir kez daha gösterdik. Bulunduğumuz pozisyondan memnun değiliz. Daha iyi yerde olmak istiyoruz. İyi ve kaliteli futbolcularız. Daha iyi yerlerde olacağımıza inanıyorum."

MUSLERA: ÖNEMLİ DEPLASMANDAN 1 PUAN ÇIKARDIK

Galatasaray'ın file bekçisi Muslera maçın ardından düzenlenen basın toplantısında şunları söyledi:

"Zor bir rakibe karşı oynadık. Puan kaybetmememiz çok önemliydi. Maçı kaybetmedik ve ilk yarıyı lider bitirdik. Maç iki tarafa da gitti geldi. İki takım da kazanabilirdi. Önemli bir deplasmandan bir puan çıkardık."

UMUT: MAÇIN HAKKI BERABERLİKTİ

Umut Bulut ise, "Kazanmak için gelmiştik ama istediğimiz futbolu oynayamadık. Ortada gelen bir maçtı. Maçın hakkının da beraberlik olduğunu söyleyebiliriz. Bir puan bizim için iyi olduğu da düşünüyorum. İlk yarılı lider kapattık" dedi. Umut, Burak'a gösterilen tepkiyle ilgili olarak ise şöyle konuştu:

"5 sene Trabzon spor'da acısıyla tatlısıyla güzel günler geçirdim. Böyle olması iyi değildi takım arkadaşlarım için ama bana gösterdikleri sevgi için teşekkür ediyorum. Trabzon spor'a karşı oynamak da garip bir duygu ama rakibimiz sonuçta."

ALBAYRAK: BURAK'A HERKESİN SAHİP ÇIKMASI LAZIM

Galatasaray 2. Başkanı Ali Dürüst, maçın ardından yaptığı açıklamada, zor bir deplasmanda mücadele ettiklerini ifade ederek, "İlk devre iyi bir oyun ortaya koyduk. Zor bir deplasmandan bir puan çıkarttık. Sonuçta iyi mücadele oldu. İki takımı da kutluyorum. Devre arasında bir takım eksikliklerimizi gidermek için çalışacağız" dedi. Galatasaray yöneticisi Abdürrahim Albayrak ise Trabzon spor'un çok güçlü bir ekip olduğunu vurgulayarak, "Trabzon spor'un çok iyi seyircisi var. Karşılaşmada takımlarını maç sonuna kadar desteklediler. Karşılaşmanın ilk yarısında çok iyi oynadık. İlk devreyi lider tamamladığımız için mutluyuz" diye konuştu.

Albayrak, Burak Yılmaz'a gösterilen tepki ile ilgili olarak, "Burak Yılmaz, Şampiyonlar Ligi'nde en iyi futbolcu seçildi. Ona herkesin sahip çıkması lazım. Trabzon spor'dan gittiği için bazı taraftarlar tepki göstermiş olabilir ama bunu tüm seyirciye mal etmemek lazım" dedi. Albayrak, Trabzon spor'un her zaman kendilerinin dost kulübü olduğunu da vurguladı.

YENER: FUTBOLUN ADALETİ VARSA MAÇIN BÖYLE BİTMEMEZİ LAZIMDI

Trabzon spor Genel Sekreteri Hasan Yener ise, "Eskişehir spor ile zorlu bir kupa maçı oynadık. Bugün iyi bir Trabzonspor izledik. Eksik ve sakatlarımız vardı. Buna rağmen iyi mücadele ettik. Galatasaray'ın hafta içi maçı yoktu ve tam kadro ile buraya geldi. Farklı kazanabileceğimiz bir maçtı. Hemen hemen pozisyon vermeden maçı bitirdik. Futbolun adaleti varsa bu maçın böyle bitmemesi lazımdı. Ama atamadığımız pozisyonlar vardı biraz da kabahati kendimizde bulmamız lazım" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Burak Yılmaz Galatasaray Trabzonspor Fatih Terim Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title