Haberler

Teravih Namazları Eski Cezaevi Avlusunda Kılınacak

Güncelleme:

Bayrampaşa Belediye Başkanı Aydıner: "Eski Bayrampaşa Cezaevi'nin avlusunda gençler, erkekler ve hanımlarla teravih namazını açık havada kılacağız"

Bayrampaşa Belediye Başkan Atila Aydıner, teravih namazlarını vatandaşlarla eski Bayrampaşa Cezaevi'nin avlusunda açık havada kılacaklarını belirterek, "Şu an orada muazzam bir çalışma var. Mihrabı kurduk, sedirleri getirdik, abdesthane ve tuvaletleri kurduk" dedi.

Anadolu Ajansı İstanbul Bölge Müdürlüğünü ziyaret eden Aydıner, yaptığı açıklamada, ramazan ayının yaklaştığına işaret ederek, Bayrampaşa Belediyesi olarak Anadolu'da, Balkanlar'da ve İstanbul'da birçok etkinlik hazırladıklarını söyledi.

"Anadolu Ekspresi" adında bir projeyle ramazanda Anadolu'ya açılacaklarını anlatan Aydıner, "Bayrampaşa Belediyesi olarak Devlet Demir Yollarından kiraladığımız trenin 10 vagonunu giydiriyoruz. Bu vagonların biri sahne, biri yemek vagonu, biri de yatakhane, diğerleri de yük vagonu olacak. Bu tren Pendik'ten yola çıkacak, Türkiye'nin 20'ye yakın iline ve ilçesine uğrayacak. Kocaeli, Sakarya, Yerköy, Kayseri, Malatya, Mersin, Ulukışla, Karaman, Afyon, Salihli, Nazilli, Selçuk, Tire, Basmane, Manisa, Soma ve Balıkesir'e uğrayacağız. Uğradığımız illerin mülkü amirleri, yöneticileri, STK temsilcileri ve vatandaşlarımızla iftar yapacağız. Ortalama 3 bin kişiye günde yemek vereceğiz. Yemeği 60 kişilik personelimizle vagonda yapacağız. Bayrampaşa'yla Anadolu'yu buluşturmak istiyoruz. Vagonumuzun sahnesinde ramazanın ruhuna uygun etkinlikleri de yapacağız" diye konuştu.

Aydıner, "Bereket Konvoyu" projeleriyle de 10. kez Balkanlar'da ramazan etkinlikleri düzenleyeceklerini aktararak, "Tırlarımızı bu kez bir şölen havasında uğurlayacağız. Sanatçılar olacak, Balkanlar'dan milletvekilleri ve belediye başkanlarını çağırdık. 10 yıllık çalışmamızı da anlatacağız. Balkanlar bizden aslında yemek istemiyor, kardeşliğimizi, dostluğumuzu istiyor. İlk iftarımızı Hırvatistan'da düzenleyeceğiz. Bosna'nın ardından Sırbistan ve Karadağ'da iftar vereceğiz. Oradan Kosova'ya, oradan da Arnavutluk ve Makedonya'ya uğrayacağız. Son olarak Yunanistan ve Bulgaristan'da iftar vereceğiz" ifadelerini kullandı.



ESKİ CEZAEVİNİN AVLUSU DÜZENLENİYOR


İstanbul'da da ramazan etkinliklerini sürdüreceklerini kaydeden Aydıner, Bayrampaşa'nın mahallerinde düzenleyecekleri sokak iftarlarıyla vatandaşlarla bir araya geleceklerini dile getirdi.

Aydıner, ilk kez "Namazgah Projesi"ni başlattıklarını belirterek, "Eski Bayrampaşa Cezaevi'nin avlusunda Bayrampaşalı gençler, erkekler ve hanımlarla teravih namazını açık havada kılacağız. Şu an orada muazzam bir çalışma var. Mihrabı kurduk, sedirleri getirdik. Abdesthane ve tuvaletleri kurduk" dedi.

Cezaevinin bulunduğu alanın kentsel dönüşüm yasası kapsamında projelendirildiğini aktaran Aydıner, bu alana Osmanlı mimarisiyle inşa edilecek 5 bin kişinin namaz kılacağı bir cami, bir kültür merkezi, 350 yataklı bir hastane, bir ilköğretim okulu ve 2 bin 200 konut yapılacağını söyledi.


Aydıner, çalışmaların ilçenin diğer mahallelerinde de sürdüğüne işaret ederek, şöyle devam etti:


"Vatan Mahallesi'nin 23 hektarlık kısmının tamamını kentsel dönüşüm alanına aldırdık. Bakanlar Kurulu kararı çıktı. İnşaatları durdurduk, ruhsat vermiyoruz. Binaların değerlendirmesini yaptık. Vatandaşımıza dairesinin değeri karşılığında yeni dairesini vereceğiz. Ancak size 100 metrekarede oturuyorsanız 80 metrekarelik daireler vereceğiz. Kalan 20 metrekareleriyle otopark ve sosyal donatı alanı olacak. Mevcut imarıyla buraya getireceğimiz müteahhit firmaya orayı yaptıracağız. Böylece yeni bir kent meydana gelecek."

Vatandaşlara davet mektuplarını yolladıklarını bildiren Aydıner, "Vatandaşlara mevcut binasının rayiç değerleriyle beraber, nasıl bir dairede oturacağını hem maket üzerinde hem de proje üzerinde göstereceğiz. Onlarla bir mutabakat yapıp, yıkıma başlayacağız. Kazmayı vurduktan 24 ay sonra yeni dairelerini teslim edeceğiz. Vatandaşlarımızın ilgisi yoğun. Bu dönüşüm diğer mahallelerde de devam edecek" diye konuştu.

Atila Aydıner, çözüm sürecine destek amacıyla Bayrampaşa'da "7 İklim 7 Renk Kültür Şöleni" başlattıklarını dile getirerek, şölende Türkiye'nin 7 bölgesinin dernek ve federasyonlarının açtığı 43 stantta kültürlerini tanıttığını ve diğer kültürleri tanıma fırsatı bulduğunu vurguladı.

AA İstanbul Bölge Müdürü Mustafa Ekici de Atila Aydıner'e AA'nın 100. yıl vizyonu ve Balkanlar'daki çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ekici, Aydıner'e üzerinde haber güvercini figürü bulunan şekerlik hediye etti. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Atila Aydıner Bayrampaşa İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title