Haberler

Teravih Namazını Açık Havada Kılıyorlar

Araban ilçesinde Yeşilova Mahallesi vatandaşları teravi namazlarını açık havada kılıyor.

Araban ilçesinde Yeşilova Mahallesi vatandaşları teravi namazlarını açık havada kılıyor.

Araban ilçesi Yeşilova Mahallesi camisinin yıpranması nedeniyle yerine modern bir cami yapılması için çalışmalara başlanmıştı. Bunun üzerine caminin cemaati, teravi namazını Yeşilova Mahallesi'ndeki Sosyal Tesis ve Taziye Evi'nin bahçesinde açık havada kılıyor.

İlçe Müftüsü Ahmet Sevinç, yaptığı yazılı açıklamada, hayırseverler tarafından 40 yıl önce yaptırılan caminin fiziki yapısında meydana gelen eksilmeler nedeniyle yıkıldığını belirtti. Hayırseverlerin talebi üzerine "Sa'd Bin Ebu Vakkas Hz. Camisi" olarak yeni ismiyle yaptırılacağını bildiren Sevinç, şunları kaydetti:

"Yeni camimizin temeli için yıkımını gerçekleştirdik. Cemaatin, cami inşaatı tamamlanana kadar teravih ve vakit namazlarının Yeşilova Mahallesi'nde Araban Belediyesi'ne ait Sosyal Tesis ve Taziye Evi'nde kılınması için İlçe Müftülüğü olarak Araban Kaymakamlığına müracaatta bulunduk. Aldığımız olurla, mahallesi sakinleri teravih namazlarını kadrolu imamımızın eşliğinde Sosyal Tesis ve Taziye Evi'nin bahçesinde açık havada kılıyorlar. "

Sa'd Bin Ebu Vakkas Hz. Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Küreyş Bulut da caminin biran önce tamamlanması için hayırsever vatandaşların yardımlarına ihtiyaçları olduğunu belirtti.

- GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title