Haberler

'Dönerle dans' rezaletinde yeni gelişme! İki kafadar ve firmaya ceza yağdı

Güncelleme:

Kırklareli'de bir et entegre tesisinde hijyen kurallarını hiçe sayarak, hazır döner paketlerken çektikleri görüntüyü sosyal medyada paylaşan 2 kişinin çalıştığı firmaya ceza kesilerek, savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Ayrıca denetimlerde, 100 kilogram ete imha edilmek üzere el koyuldu ve videodaki 2 kişiye maske cezası kesildi.

Kırklareli'nin Pınarhisar ilçesinde bir et entegre tesisinde 2 çalışan, maskesiz olarak, müzik eşliğinde hazır döner paketledikleri anları kameraya aldı. Sosyal medya uygulaması olan Tik Tok'ta paylaşılan görüntüler büyük tepki çekti. Hemen harekete geçen Tarım ve Orman Bakanlığı İl Tarım Müdürlüğü ekipleri, tespit edilen tesise giderek, denetim yaptı.

TÜM ÜRÜNLERDEN NUMUNE ALINDI

Ekipler denetimde hijyen kurallarını hiç sayan 3 kişi tespit etti. Görüntülerin çekildiği partide üretilen dönerlere ise el koyuldu. Ürünlerin analizleri yapıldıktan sonra imha edileceği öğrenilirken, tesisteki tüm ürünlerden incelenmek üzere numune alınarak, laboratuvara gönderildi. Ekipler, ayrıca yaklaşık 100 kilogram ete de imha edilmek üzere el koydu.Denetimin ardından Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Tik Tok üzerinden yapılan paylaşım sonucu, toplumda infiale neden olan Kırklareli'ndeki söz konusu işletme tespit edilmiş, denetimler yapılmış, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında gerekli cezai işlemler uygulanmış ve Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur" denildi.

Tepki çeken görüntülerin çekildiği tesisteki dönerler imha edilecek

POLİS MASKE CEZASI UYGULADI

Öte yandan Pınarhisar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri görüntülerdeki 2 çalışana koronavirüs tedbirleri kapsamında maske takmadıkları gerekçesiyle 900'er lira ceza uyguladı. Firma tarafından 2 çalışanın işine son verildiği öğrenildi. Görüntüleri paylaştığı belirlenen H.Y.'nin ise bütün sosyal medya hesaplarını kapattığı görüldü.

DÖNER FEDERASYONUNDAN KINAMA

Uluslararası Döner Federasyonu (UDOFED) Başkanı Mehmet Mercan ise federasyonun internet sitesinden yaptığı açıklamada olayı kınadı. Mercan açıklamasında şunları ifade etti:

"Kırklareli'nde döner paketlerken çektikleri skandal görüntüleri sosyal medyada paylaşarak gündeme gelen şahısların davranışlarını Uluslararası Döner Federasyonu olarak geleneksel dönerimize bir saldırı olarak kabul ediyor ve şiddetle kınıyoruz. Söz konusu skandal görüntüler ile ilgili olarak Tarım ve Orman Bakanlığı'mızca toplumda infiale sebep olan işletme tespit edilmiş, gerekli cezai işlemler uygulanmış ve Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Bu tarz olayların önüne geçilmesi için başlattığımız çalışmaların süratle neticelenmesi hem toplum sağlığı hem de sektörün menfaatine olduğunun bilincindeyiz. Anadolu mutfağının eşsiz lezzetlerinin başında gelen, aynı zamanda muhteşem damak tadıyla dünyada 140 ülkede Türkiye'mizi gururla temsil eden dönerimize her zaman bu tarz çirkin saldırılar gerçekleştirilmektedir. Uluslararası Döner Federasyonu olarak gıda güvenliği en üst seviyede tutma çalışmalarımızın olduğu bir ortamda döner sektörü ile ilgili bu tür olayların yaşanmaması için gerekli adımları atacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Anadolu'nun geleneksel lezzeti, kadim bir tarihe sahip Türk dönerine tüm vatandaşlarımız, kurum ve kuruluşlarımızın sahip çıkmasını ve bu tür olaylara saldırılara meydan verilmemesini temenni ediyoruz. Döner Türkiye'dir, döner Türkiye'nindir."

Tepki çeken görüntülerin çekildiği tesisteki dönerler imha edilecek

Tepki çeken görüntülerin çekildiği tesisteki dönerler imha edilecek

Tepki çeken görüntülerin çekildiği tesisteki dönerler imha edilecek

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Pınarhisar Kırklareli Hisarcık Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500

Yorumlar (39)

Efe:

Doğululara benziyorlar.

10
189
yanıtYanıtla
Yolcu:

Müzikleri dansları ve yaptıklarıyla tam bir batılı görünüyorlar.

yanıt3
yanıt3
Kadir İnanmaz:

Ne o lan burdada hepiniz emekçi olduğunuzu unuttunuz amerkan kuzey güney savaşımı yapıyorsunuz?

yanıt1
yanıt0
haso:

nusret yapinca show gariban yapinca rezalet allah layiginizi versin

38
9
yanıtYanıtla
Dr.m.ali:

Nusretmi gulecem.ona kimin gücü yeter

yanıt0
yanıt0
selim:

Adamın bonesi ve tek kullanmlık eldiveni, maskesi ve giysisi var, ortam gayet hijyenik bence haksızıklık yapılıyor. aynını nusret yapınca toplum alkışlıyor gariban yapınca üstelik tüm kritik koruma önlemlerini almasına rağmen toplum linç ediyor, denetimde de aynı zengin ve güçlüye denetim yok gariban olunca tepesine biniliyor linç kültürüyle sıkıyorsa cezayı zenginlere kessnler vergiyi zenginlerden alsınlar

26
12
yanıtYanıtla
Kadir İnanmaz:

Yanlışa bir başka yanlış gösterilerek karşılık verilmez.Adam maskesini çıkarmış bir ağzına götürüyor bir kutuya koyuyor Bu mu hijyenik durum?Nusret zaten küresel sermaye tarafından vitrine çıkarılan bir isim.Yalcin Küçük videoları veya kitapları ile bir şeyleri birlestirebilirsin.

yanıt0
yanıt3
Ankara:

Kesinlikle iğrenç bir durum. Firmanın adı açıklanmalı. Ayni işi yapan diğer firmalar için de bu önemli. Gida sektöründeki firmalar devlet tarafından zaman zaman kontrol edilmiyor mu?

34
3
yanıtYanıtla
MURO:

YİNE GARİBANA PATLAMIŞ OLAY. NUSRET''E NE DİCEKSİNİZ?

21
15
yanıtYanıtla
memet bey:

nolmus napmıs adam nusretın kıllı kollarından dokulen tuzlanan etı bınlerce lıralar verıp yıyonuz garıbanın bırı eldıvenlı bı dans yapmıs onumu hor gordunuz

20
14
yanıtYanıtla
Tüm 39 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title