Haberler

Tepebaşı'nda Sözleşme Sevinci

Tepebaşı Belediyesi ve Tüm Bel-Sen arasında düzenlenen Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi, düzenlenen tören ile imzalandı.

Tepebaşı Belediyesi ve Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) arasında düzenlenen sosyal denge tazminatı sözleşmesi, düzenlenen törende imza altına alındı. Tepebaşı Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleşen törene Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, CHP Eskişehir İl Başkanı Abdülkadir Adar, Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt, Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcıları Erdoğan Aydoğmuş, Bülent Rıfkı Ustaoğlu ve Fikriye Güven Zaptiye, Tepebaşı Belediyesi Meclis üyeleri, Tüm Bel-Sen Eskişehir Şube Başkanı Ergün Uzun ve belediye çalışanları katıldı.

İmza töreninde konuşan Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt, "Bugün Tepebaşı Belediyemiz ile güzel bir sözleşmeye imza atacağız, bugün bizim açımızdan anlamlı ve önemli. Toplu sözleşmeler, sendikaların olmazsa olmazlarından ve en önemli faaliyetlerinden biridir. Hak arama mücadelesinin de bir gereğidir. Öte yandan ülkece bir krizdeyiz ve ekonomik krizin de en büyük faturası her zaman olduğu gibi çalışanlara kesiliyor. Sözleşmeler imzalanır, yarın daha iyilerine de imza atarız" ifadelerini kullandı.

Ardından konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da gündemi değerlendirerek, "Ne yazık ki ülkemizde hukuk ve demokrasi zor günlerden geçiyor. Yaşanan son gelişmeler, demokrasimize zarar verse de biz demokratik yollardan mücadele etmeye devam edeceğiz. Öte yandan ekonomik krizin de iyiden iyiye hissedildiği bu zamanda, bugün bir arada olmamız çok değerli. Atacağımız imzalar ile sizlerin ekonomik açıdan bir nebze de olsa rahatlamanızı amaçlıyoruz. Diliyorum bu ekonomik kriz bir an önce sona erer ve daha güzel günler görürüz. Biz Eskişehir'deki güzelliğin, huzurun devam etmesi amacı ile çalışmalarımıza devam edeceğiz. Eskişehir'i ve Tepebaşı'nı daha da güzel işler yapabilmek için önümüzdeki 5 yılda da mesai harcayacağız. Sözleşmemizin hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Başkan Ataç, daha sonra sözleşme içeriği hakkında bilgiler vererek sosyal denge tazminatı sözleşmesinin, Devlet Memurları Kanunu'na tabi olarak görev yapan kadrolu ve sözleşmeli toplam 313 Tepebaşı Belediyesi çalışanını kapsadığını ifade etti.

Öte yandan yapılan konuşmalar sonrası sosyal denge tazminatı sözleşmesi, törene katılan personellerin alkışları eşliğinde imzalandı. Tören, günün anısına hatıra fotoğrafı çektirilmesi ile son buldu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title