Haberler

Tepebaşı ile Treptow-Köpenick Arasındaki Bağlar Güçleniyor

Tepebaşı Belediyesi, kardeş belediye olacağı Almanya’nın Treptow-Köpenick Belediyesi ile bağlarını güçlendiriyor.

Tepebaşı Belediyesi, kardeş belediye olacağı Almanya'nın Treptow-Köpenick Belediyesi ile bağlarını güçlendiriyor.

İki belediye uyguladığı personel değişim programı ile işbirliğine katkı sağladı. Program ile Köpenick Belediyesi'nde görevli Kentsel Planlama Birimi personeli Daniela Gurlt, 19 Eylül-18 Ekim 2016 tarihleri arasında Tepebaşı Belediyesi'nde görev almıştı. Aynı şekilde Tepebaşı Belediyesi Kentsel Planlama Birimi personeli Evrim Koç ise Almanya'ya giderek Köpenick Belediyesi'nin çalışmalarını inceledi. Söz konusu değişim programıyla belediyeler arasındaki işbirliğine önemli katkı sağlandı.

Tepebaşı Belediyesi Kentsel Planlama Birimi personeli Evrim Koç, 2-9 Temmuz 2017 tarihleri arasında Treptow-Köpenick Belediyesi'ne çalışma ziyaretinde bulundu. Ziyaretler süresince, mimari miras ve koruma projeleri ve süreçleri hakkında karşılıklı bilgi alışverişi gerçekleştirildi. Öte yandan çalışma ziyaretleri sırasında bir sergi oluşturma fikri geliştirildi. Hem Tepebaşı Belediyesi hem de Treptow-Köpenick'in geçmişinde demiryollarının büyük öneme sahip olmasından yola çıkıldı. Öyle ki her iki ilçede de aynı mimari özelliklere sahip birer lokomotif tamir atölyesi bulunuyor. Bu kapsamda Tepebaşı'nda yer alan Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi AŞ'ye (TÜLOMSAŞ) ait Daniela Gurlt tarafından çekilen fotoğraflar ve oluşturulan metinler ile birlikte ortak bir sergi oluşturuldu. 10 Eylül tarihinde Treptow-Köpenick'te bulunan Lokschuppen isimli binada açılışı gerçekleştirilen sergi ile 'Kültür Varlıkları Miras Günleri'ne katılım sağlandı.

Söz konusu sergiye Tepebaşı Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdür Vekili Murat Yıldız ile İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Planlama biriminde görev yapan şehir plancıları Gülin Sultan Avcı ve Sevgi Nur Bulut da katıldı. Sergi büyük ilgi görürken şehir planlama alanında da kardeş belediye bağlarının kurulduğu Treptow-Köpenick ile yürütülecek ortak çalışmalar için önemli bir başlangıç sağlanmış oldu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Tepebaşı Almanya Eylül Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title