Haberler

Tepebaşı Belediyesi Meclis Üyesi Yıldırım Açıklaması

Tepebaşı Belediyesi Meclis üyesi Seyfullah Yıldırım, ikinci döneminde ikinci yılını dolduran Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ın Belediyeyi iyi idare edemediğini iddia etti.

Tepebaşı Belediyesi Meclis üyesi Seyfullah Yıldırım, ikinci döneminde ikinci yılını dolduran Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ın Belediyeyi iyi idare edemediğini iddia etti.

AK Parti'li Belediye Meclis üyesi ve grup sözcüsü Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, fabrikalar bölgesi sorunu, Tepebaşı ilçesinde kat sayısının düşürülmesi ve Borabey Göleti'nde yapılan kaçak inşaata kadar birçok konuda Ataç'ın gerekeni yapmadığını ve gelişim anlamında Tepebaşı'na hizmette bulunmadığını ileri sürdü.

Yıldırım, 21 Mart'ta Belediye Meclisini olağanüstü toplantıya çağıran Ataç'ın ne yapmak istediğini anlamadıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Zamanında 'ben yaptım olur' anlayışıyla yapılan iş, mahkeme tarafından iptal edilmiştir. 10 sene bekleyen fabrikalar bölgesi, 10 gün daha bekleyebilir. Olağanüstü toplantıya ne gerek vardı. Mahkeme zaten planları iptal etmişti. Amaçsız bir olağanüstü toplantı yapılmış oldu. Bununla birlikte, 1999 depremini bahane eden ve bilimi de inkar eden Ataç, Tepebaşı ilçesinde katları bir gecede yarı yarıya düşürmüştü. İlçenin ve vatandaşların 10 yıl boyunca büyük kayıpları oldu. Toprağın yapısında hiçbir değişiklik olmadan katlar eski haline döndürüldü. Ataç'ın bu durumu izah etmeye bilgisi belki yetmeyebilir. Belediyeden bir uzmanın bu durumu açıklamasını bekliyorum. Vatandaşların kat kayıpları ne olacak?"

CHP milletvekili Murat Sönmez'in, Eskişehir'de yapılan yatırımlara aklının almadığını belirttiğini ifade eden Yıldırım, şunları bildirdi:

"Sönmez'in ve partisinin bu yatırımlara aklı ermiş olsa bugüne kadar bu yatırımlar çoktan yapılmış olurdu. Ankara'nın bir ilçesinden daha küçük olan Eskişehir'in, Büyükşehir Belediyesince 150 milyon dolar nasıl borçlandırıldığının hesabını sorması bence yerinde olur. "

"Ahmet Ataç'ın Tepebaşı Belediye Başkanlığının ilk döneminde rektör ağabeyi tarafından Borabey Göleti'nin kenarına yaptığı kaçak inşaatla devleti 2. 5 trilyon zarara uğrattığını" iddia eden Yıldırım, şu görüşleri savundu:

"Mahkemenin yıkım kararını uygulamayan Ataç'a Meclis'te, burasını ne zaman yıkacaksınız diye sorduğumuzda, 'elektrik ve su tesisatlarının yerini öğrenmek için üniversiteye yazı yazdığını' söyledi. Ataç, bu sorunun cevabını aldıktan sonra çatıda kaç kiremit olduğunu soracak mı? Vatandaşlar, Barlar Sokağı konusunda son derece rahatsız. İkinci defa Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Ataç, ilk icraatı olarak Hoşnudiye Mahallesi Vural Sokak'ta gerçekleştirdiği düzenleme ile barların çevreye, vatandaşlara ve gençlere vermiş olduğu rahatsızlığı görmezden gelmiştir. İtfaiyeden alınan izinle şimdi de bu sokağa aydınlatma çalışmaları yapıldığını söyledi. Burada oluşacak olumsuz durumlardan Başkan Ataç bizzat sorumludur. Şehrimizin tüm sivil toplum kuruluşlarını ve idarecilerini bu soruna çözüm bulmaya davet ediyorum. "

- ESKİŞEHİR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title