Haberler

Tepebaşı Belediyesi Belde Evlerine Bir Yenisini Daha Ekledi

Tepebaşı Belediyesi tarafından Gazipaşa Mahallesi’ne kazandırılan Gazi Mustafa Kemal Paşa Belde Evi’nin açılış töreni vatandaşların katılım ile gerçekleştirildi.

Tepebaşı Belediyesi tarafından Gazipaşa Mahallesi'ne kazandırılan Gazi Mustafa Kemal Paşa Belde Evi'nin açılış töreni vatandaşların katılım ile gerçekleştirildi.

Tepebaşı Belediyesi'nin her yaştan insanı bir araya getiren, paylaşma ve yardımlaşma mutluluğunun yaşandığı Belde Evleri'ne yenileri eklenmeye devam ediyor. Son olarak Gazi Mustafa Kemal Paşa Belde Evi'nin resmi açılış töreni, Gazipaşa Mahallesi, Yıldırımlı Sokak'ta gerçekleştirildi. Açılış törenine Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ın yanı sıra Tepebaşı Belediyesi meclis üyeleri, Eskişehir Muhtarlar Birliği Derneği Başkanı Hasan Güler ile Gazipaşa Mahalle Muhtarı Gülnazik Yüksel ve çok sayıda mahalle sakini katıldı.

Törende söz alan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Belde Evleri'nin önemine değinerek, "Bugün bizim için çok mutlu bir gün. Yıllardır Gazipaşa Mahallemize neler yapabiliriz, sorusunu aklımızdan çıkarmadık. Gülnazik muhtarımızın seçilmesiyle birlikte, mahallemizin belediyemiz ile iyi ilişkileri oldu. Bu tesisin kazanılmasına sebep oldu. Biliyorsunuz, burada neredeyse yıkılacak durumda bir ev vardı ama kurtarıldı. İki binanın arasındaki boşluk değerlendirildi. Gerçekten hem Park ve Bahçeler hem de Fen İşleri Müdürlüğümüzün katkıları ile burayı verimli, üretken hale getirdik. Belde Evi projemiz 2001 yılında başladı, Türkiye'de böyle bir proje yoktu. Bugün 28 Belde Evimiz, 10'a yaklaşan Deneyimli Kafemiz var. 1999'da ilk göreve geldiğimizde Tepebaşı'nda bir tane spor sahası yoktu, sadece Anadolu Üniversitesi'nin içinde vardı. Ama bugün Su Sporları Merkezi, Türkiye'de eşi, enderi olmayan yeşil bir bina. Ayrıca Türkiye'nin altın sertifikalı ilk kamu binası konumunda. Gazi Mustafa Kemal Paşa Belde Evi'nden Su Sporları Merkezi'ne 28 çocuğumuz gidiyor ve yüzme öğreniyor. Sloganımız, Tepebaşı'nda yüzme bilmeyen kalmayacak. Özellikle çocuklarımızı hedefliyoruz. Engelli vatandaşlarımızdan büyüklerimize kadar her kesimin faydalandığı bir tesis oldu. Ardından Yunus Emre Spor Tesisleri'ni açtık, oradan da senede 5 bin kişi yararlanıyor. Belde Evleri'nde ise günde yaklaşık bin kadınımız spor yapıyor, Türkiye'de böyle bir spor organizasyonu olduğunu sanmıyorum" ifadelerini kullandı.

"Kısa zamanda 123 çocuğumuz ve 159 yetişkin Belde Evimizden faydalandı"

Konuşmasının devamında Gazi Mustafa Kemal Paşa Belde Evi hakkında da bilgiler veren Başkan Ataç, "Burası 2017'nin Kasım ayında faaliyete başladı. Aradan geçen bu kısa zamanda 123 çocuğumuz ve 159 yetişkin Belde Evimizden faydalandı. Kadın kurslarına baktığımızda, okuma-yazma, iğne oyası, aerobik, pilates eğitimleri var. Buradan Çanakkale, Ankara gezilerine de katılan kadınlarımız var. Belde Evi deyince sadece kentin merkezinde değil, merkezden uzakta da olsun istiyoruz. Örneğin Çukurhisar'da, Muttalip'te, Gündüzler'de var. Etkinliklerimiz oralarda da sürüyor. Çağımız farklı bir çağ, çocuklarımız tehlikeye ya da sokak suçlarına maruz kalmasın diye etkinliklerle, kurslarla onları korumaya çalışıyoruz. Onların geleceğe iyi hazırlanması önemli. Mesela Çocuk Senfoni Orkestrası, tamamen sokak suçlarına ve uyuşturucuya karşı olan bir proje. Yurtiçi ve yurtdışında birçok başarı elde ettiler. Tepebaşı halkı göreve geldiğimizden bu yana belediyesine güveniyor, bunun için teşekkür ediyorum. Hiç kimsenin başını eğdirmeden bu hizmete devam edeceğimizi ifade ediyorum" şeklinde konuştu.

Gazipaşa Mahallesi Muhtarı Gülnazik Yüksel ise, Belde Evi'nin mahalleye kazandırılmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Bu anı yaşamak için çok bekledim. 4 yıl önce muhtar olduğumda Ahmet başkanımıza gittim ve beni hiç geri çevirmedi. Belde Evi'nde yaşlılar ve çocuklar çok güzel şeyler yapıyor. Bir aile ortamı oluştu. Daha da güzel olacak. Ahmet başkanıma ve ekip arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum. Çok güzel ve farklı bir duygu" diye belirtti.

Konuşmaların ardından Gazi Mustafa Kemal Paşa Belde Evi'nin açılış kurdelesi, mahalleli kadınlar ve çocuklar eşliğinde kesildi. Açılış kurdelesinin kesilmesi sonrasında Muhtar Yüksel, Başkan Ataç'a teşekkür ederek çiçek takdim etti. Başkan Ataç, mahalle sakinleri ile birlikte Belde Evi'ni gezerken, resim dersine katılan öğrencileri de ziyaret ederek sohbet etti. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Mustafa Kemal Atatürk Gazipaşa Tepebaşı Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title