Haberler

Tenor Bülent Bezdüz Sofya'da festival açılışı yaptı - SOFYA

Güncelleme:

Piyanist Lüdmil Angelov ile röportaj Tenor Bülent Bezdüz ile röportaj Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök'un konuşması Festivalden görüntüler -Türk, Alman ve İtalyan eserleri ile sahne alan Bülent Bezdüz üç kez bis yaptı -Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök: -"Kovid 19 salgını...

Piyanist Lüdmil Angelov ile röportaj

Tenor Bülent Bezdüz ile röportaj

Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök'un konuşması

Festivalden görüntüler -Türk, Alman ve İtalyan eserleri ile sahne alan Bülent Bezdüz üç kez bis yaptı

- Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök:

-"Kovid 19 salgını nedeniyle evimizde kapalı beklerken canlı sanata hasret kaldık"

SOFYA (AA) – Başkent Sofya'nın Şehir Sanat Galerisinde sanat severlerini bir araya getiren Uluslararası Piano Extravaganza Müzik Festivali ünlü Türk tenor Bülent Bezdüz'ün sahne aldığı konseri ile açıldı.

Türkiye'nin Sofya Büyükelçiliği desteği ve Bulgaristan'da faaliyet gösteren Türk iş adamlarının sponsorluğu ile düzenlenen konserde Türk, Alman ve İtalyan eserlerinden oluşan bir repertuvarla Bezdüz üç kez bis yaptı ve ayakta alkışlandı.

Piyanoda Bulgaristan'ın ünlü piyanist Lüdmil Angelov'un eşliğinde sunulan konserin sonunda Bezdüz'ün okuduğu "Nazende Sevgilim" türküsü izleyicilerin büyük beğenisini kazandı.

Konserin başında bir konuşma yapan Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök, "Kovid 19 salgını nedeniyle evimizde kapalı beklerken canlı sanata hasret kaldık. Kültürel etkinliklerinin de sınırlandırıldığı hüsün dolu bir ilkbahar ve yaz döneminden sonra nihayet yeniden canlı sanata kavuşabildik." dedi.

-"Konserler devam edecek"

AA'ya konuşan tenor Bülent Bezdüz, dünyanın ve Türkiye'nin bir salgının pençesinde boğuştuğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dünyada da böyle salgınlar önce sanatı vurur. Biz buna rağmen 'Show must go on', yani konserler devam etmeli dedik. Türkiye ile Bulgaristan arasında uzun yıllara dayanan kardeşlik bağlarını bir köprü gibi düşünün, sanatla tekrardan bu köprüyü pekiştiriyoruz ve bunda Türkiye Büyükelçiliğinin göstermiş olduğu destek sponsorluğu da bu festivale beni ayrıca çok mutlu etti."

Festivalin Artistik Direktörü Lüdmil Angelov da Fistivalin 2020'de kutlanan 10. yıldönümünde dünyaca ünlü Türk tenor Bülent Bezdüz'ün konseri ile açılmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu paylaştı.

Angelov, "Bu sanatçının ev sahipliğini yaparak, klasik müziğe susamış olan dinleyicilerimizi mutlu etmeye çalışıyoruz." diye konuştu.

Sofya Belediyesinin resmi yıllık kültürel etkinlikler takviminde yer alan Piano Extravaganza Festivali, başkentin çeşitli sanat merkezlerinde 21 Ekime dek sürecek.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Bulgaristan Türkiye Sofya Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title