Haberler

Tendürek Dağı Eteğindeki Bazı Köy Evleri Kar Altında Kaldı

Doğubayazıt ilçesindeki Tendürek Dağı'nın eteklerinde bulunan bazı köylerdeki tek katlı evler kar altında kaldı.

Doğubayazıt ilçesindeki Tendürek Dağı'nın eteklerinde bulunan bazı köylerdeki tek katlı evler kar altında kaldı.

Doğu Anadolu Bölgesi genelinde bir süredir etkili olan kar yağışı Ağrı il merkezi ve ilçelerinin yüksek kesimlerinde de yoğun şekilde etkisini sürdürüyor.

Yağış nedeniyle yüksek kesimlerde kar kalındığı yer yer iki metreye ulaştı.

Doğubayazıt ilçesine 30 kilometre uzaklıkta yer alan Tendürek Dağı'nın eteğindeki Somkaya köyünde, tek katlı evler ve ahırlar kar örtüsü altında kaldı.

Çetin kış şartları nedeniyle büyük zorluk yaşayan köylüler, ilçe merkezinden aldıkları ve köy yolunun kapalı olması nedeniyle ana yola kadar getirdikleri eşyalarını evlerine sırtlayarak taşıyor.

Bölgede kar yağışı ile etkisini artıran soğuk hava sebebiyle su şebekelerinin donması yüzünden de bazı köyler susuz kaldı.

Vatandaşlardan Mehmet Baki Sancaklı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, soğuk hava nedeniyle su şebekelerinin donduğunu söyledi.

Hayvancılıkla uğraştıklarını anlatan Sancaklı, "Çoluk çocuk hepimiz elimizde kapla dağlara su getirmeye gidiyoruz. Köyde 22-23 bin hayvan besleniyor. Hayvanlarımız susuzluktan telef oluyor. Çoğu zaman da eşeklerle dağdan su getirmeye gidiyoruz." dedi.

Köyün yüksek kesimlerinde kar kalınlığının 2 metreye ulaştığını vurgulayan Sancaklı, kerpiç evlerinin kar altında kaldığını ve yıkılmasından endişe duyduklarını dile getirdi.

Vatandaşlardan Hasan Sökmen ise köyde su deposun donmaması için bekçiliğini yaptığını belirterek, "İki günde bir karşıdaki tepede yer alan depoya suyu açmaya gidiyoruz. En son gittiğimizde kurtlar saldırdı. Yanımda silah yoktu. Deponun yakınlarında yaşayan köylüler beni kurtardı." dedi.

Aşırı soğuklardan dolayı su şebekesinin donduğunu anlatan Sökmen, şöyle konuştu:

"En önemli sorunumuz su deposu ile şebekenin donması. Toprağı kazmaya çalışıyoruz ama yerler buz olduğu için yapamıyoruz. Şu an sadece birkaç evde su akıyor. Suyumuzu ya bu evlerden karşılıyoruz ya da eşeklerle dağlardan su getiriyoruz. Aynı zamanda yollarımız da kapalı, köy olarak mağduruz."

Kaynak: AA / Güncel

Doğu Anadolu Bölgesi Tendürek Dağı Ağrı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title