Haberler

Temurci Kitap Fuarı Açılışına Katıldı

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, "Kadim bir medeniyetin mensupları olarak kendi medeniyet ve kültür değerlerimizi tanımak için okumalıyız." dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, "Kadim bir medeniyetin mensupları olarak kendi medeniyet ve kültür değerlerimizi tanımak için okumalıyız." dedi.

İl Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Temurci, Sultanbeyli Belediyesi tarafından 3'üncüsü düzenlenen Sultanbeyli Kitap Fuarı açılışına katıldı.

Temurci, açılış programında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin milli menfaatlerinin korunmasının kendi kültür değerleri ve medeniyet tarihini bilmekten geçtiğini belirterek, "Kitaplar birer hazinedir. Bizim en fazla bilgi toplayacağımız kaynak kitaplarımızdır. Kadim bir medeniyetin mensupları olarak kendi medeniyet ve kültür değerlerimizi tanımak için okumalıyız. Kitap okumak okuyana değer katar. Rabbimizin Kur'an-ı Kerim'deki ilk emri 'Oku' ayetidir." dedi.

İçerisinde bulunulan bilgi çağında topluma faydalı olmak için öncelikle okuma alışkanlığı kazanmak gerektiğini vurgulayan Temurci, şunları kaydetti:

"Okuyan insanlar bilgili insanlardır. Başarının sırrı hiç şüphesiz okumaktan geçer. Mürekkep, kağıt ve kalemi hayatımızdan eksik etmeyec'ğiz. Bizim 2023 vizyonumuz var. Bu bağlamda ülkemizi dünyanın ilk on ekonomisinden biri olarak görmek istiyoruz. Gençlerimize büyük görev düşüyor. Bugün bu fuarda genç kardeşlerimizin yoğun olması bizi ayrıca mutlu etti. Hamdolsun kitaba yeniden dönüş yaşanıyor."

Temurci, kitap fuarında bu yılki temanın "Kudüs" olarak belirlenmesinin fuarı daha anlamlı kıldığını ifade etti.

Fuar açılışında Temurci protokol üyeleriyle birlikte stantları gezdi, kitapseverlerle sohbet etti.

Bu yılki onur yazarı Şule Yüksel Şenler olan fuara 150 yazar imza günleri ve söyleşileriyle katılıyor.

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin'in ev sahipliğindeki programa, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, İstanbul Milletvekili İsmet Uçma, İl Kadın Kolları Başkanı Şeyma Döğücü, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Sultanbeyli İlçe Başkanı Ali Sevinç, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ile çok sayıda yazar, şair ve vatandaş katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Sultanbeyli İstanbul Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title