Haberler

Temsili Askerlik Yapacak Engelliler Kına Gecesinde Halay Çekti

Genelkurmay Başkanlığı'nın 1111 sayılı Askerlik Kanunu kapsamında silah altına alınmaları mümkün olmayan engellilerin bu hak ve ödevlerini sembolik olarak yerine getirebilmesi, kısa sürelerle de olsa kışla ortamı yaşaması amacıyla düzenlenen 'Temsili Askerlik Uygulaması'na Avcılar'dan alınacak...

Genelkurmay Başkanlığı'nın 1111 sayılı Askerlik Kanunu kapsamında silah altına alınmaları mümkün olmayan engellilerin bu hak ve ödevlerini sembolik olarak yerine getirebilmesi, kısa sürelerle de olsa kışla ortamı yaşaması amacıyla düzenlenen 'Temsili Askerlik Uygulaması'na Avcılar'dan alınacak 8 engelli için kına gecesi yapıldı.

Temsili askerlik yapacaklardan bazıları gözyaşı döken annelerinin elini bırakamadı.

Türkiye genelinde yarın belirlenen merkezlerde yapılacak 'Temsili Askerlik Uygulaması'na Avcılar'dan götürülecek engelliler Rüstem Yıldırım, Burak Durmuş, Burak Öztürk, Abdulsamet Kelez, Fethullah Dilben, Ceyhan Koçdemir, Gürel Şahin ve Umur Alp Cebeci için Gümüşpala Mahallesi'ndeki Paşaeli Parkı'nda 'Kına gecesi' düzenlendi. Avcılar Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen gecede 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

"BİZİM HİÇBİR ÖZELLİĞİMİZ KALMIYOR"

Kına gecesine katılan Asker Alma Şube Başkanı Önder İrevül yaptığı konuşmada, "Biz de özel görevlerde bulunduk ama sizleri görünce bizim hiçbir özelliğimiz kalmıyor. Milletimiz gerçekten çok dehşet olayları yaşayan çok sıkıntılı tarihe sahip. Bırakın sapasağlam insanlarımızın askere koşmasını bu kardeşlerimiz bile durumlarına hiç bakmaksızın bizimle aynı mücadeleye katılmak için buradalar" dedi.

Belediye Başkanı Handan Toprak Benli de her Türk çocuğunun askere gitmeyi hayal ettiğini belirtirken, "Burada onların bir ömürlük hayalini hep birlikte gerçekleştireceğiz. 'En büyük asker bizim asker bizim asker' ve 'Allah kavuştursun' diyerek sizi birliğinize gönderiyoruz" diye konuştu. Kaymakam Hulusi Doğan da 1 saat veya 1 gün bile olsa temsilli askerliğin, o onuru yaşamanın, o üniformayı giyebilmenin çok önemli olduğunu anlatırken, "Askere gideceklere ülkesine milletine kurban etmek için kına yakılır. Bugün bu kardeşlerimiz asker olmanın onurunu yaşayacak" dedi.

KINA YAKILMAYA GİDERKEN ANNENİN ELİNİ BIRAKMADI

Salona 'Aramasın o gözler o şimdi asker', 'Vatan sana canım feda', 'En büyük asker bizim asker', 'Vatanı korumaya gidiyorum döneceğim' ve 'Emret komutanım' yazılı dövizlerle sırtlarında Türk bayrağı asılarak gelen engelli gençlere kına yakılırken bazıları annelerinin elini bırakmak istemedi.

Aileler çocuklarına kına yakılırken gözyaşlarını tutamayarak onları cep telefonları ile görüntülemeye çalışırken, çok duygulandıklarını söyledi. Gecede temsili askere gidecek gençler ve yakınları çeşitli oyunlar oynadı ve halay çekti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Genelkurmay Başkanlığı Binali Yıldırım Türkiye Avcılar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title