Haberler

"Temsilden İlhama: 18. Yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu Sempozyumu" 1 Aralık'ta başlayacak

Güncelleme:

Hollanda Kraliyeti Büyükelçiliği, Koç Üniversitesi Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (VEKAM), Rahmi M. Koç Müzesi Ankara ve Hollanda Araştırma Enstitüsü (NIT) iş birliğiyle düzenlenen "Temsilden İlhama: 18.

Hollanda Kraliyeti Büyükelçiliği, Koç Üniversitesi Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (VEKAM), Rahmi M. Koç Müzesi Ankara ve Hollanda Araştırma Enstitüsü (NIT) iş birliğiyle düzenlenen "Temsilden İlhama: 18. Yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu" sempozyumu, 1- 2 Aralık tarihlerinde çevrim içi olarak gerçekleştirilecek.

VEKAM YouTube kanalı üzerinden de canlı yayınlanacak olan sempozyum, 18. yüzyıl boyunca oluşan Avrupa kültür mirası üzerine araştırmaları ve Osmanlı kültürü üzerine bakış açıları geliştirme amacını taşıyor.

Sempozyumda, Ankara'nın bilinen en eski yağlı boya tablosu olan "Ankara Manzarası" tablosundan ilham alarak belirlenen, kadın, sosyal hayat, ticaret ve ulaşım temaları ele alınacak. Etkinlikte, Hollanda Rijksmuseum tarih küratörü Eveline Sint Nicolaas, Ankara Manzarası tablosunun tarih boyunca işlevini değerlendirecek.

Sempozyumda ayrıca Türkiye'den Prof. Dr. Özer Ergenç, Prof. Dr. Hülya Tezcan, Prof. Dr. Ümit Ekin, Dr. Nil Tekgül, Dr. Tuba Demirci'nin konuşmaları da yer alacak.

Sempozyum programı tablonun farklı noktalarını aydınlatmanın yanı sıra Türkiye'de sanatsal ve kültürel yansımalarıyla ilgili bir platform niteliği de taşıyacak. İkinci oturumda tablodan yola çıkarak üretilen kültürel ve sanatsal çalışmalar Ayşe Bağırıcıoğlu, Piano Turca (Necati Şekkeli), Eylül Kuzgunbay ve Muhammed Murat Arslan'ın sunumları olacak.

Sempozyum kapsamında çağdaş sanatçılar Deniz Atlı, Oğuz Öner ve Umut Kambak tarafından tablonun katmanlı kişiliğini, çoklu disiplinleri kullanarak aktarmayı amaçlayan "TAKT" adlı çağdaş sanat performansı da çevrim içi yayınlanacak. "TAKT" çağdaş sanat performansı sempozyum sonrasında, bir ay süre ile Rahmi M. Koç Müzesi Ankara'da ziyaretçilerle buluşacak.

Sempozyum 2018 yılında Koç Üniversitesi VEKAM ve Ankara Rahmi M. Koç Müzesi işbirliği ile düzenlenen "Tarihi dokumak: Bir Kentin Gizemi, Sof Sergisi" ile Ankara'ya getirilen Ankara Manzarası tablosunun Rahmi M. Koç Müzesi'nde sergilenme süresinin 2022 yılına kadar uzatılmasının kutlanmasına da vesile olacak.

Kaynak: AA / Güncel

Osmanlı Devleti Sempozyum Aralık Ankara Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title