Haberler

Temizlik İşçiliğinden Butik Otel İşletmeciliğine

Nevşehir'in Ürgüp İlçe Belediyesi'nde 1 yıl temizlik işçisi olarak çalışan Süleyman Öztürk, doğduğu beldede en büyük butik otelin işletmecisi haline geldi.

Nevşehir'in Ürgüp İlçe Belediyesi'nde 1 yıl temizlik işçisi olarak çalışan Süleyman Öztürk, doğduğu beldede en büyük butik otelin işletmecisi haline geldi.

Ürgüp İlçesi'ne bağlı Mustafapaşa Beldesi'nde, bir dönem gösterime girdiği televizyon kanalında rating rekoru kıran, baş rollerini Özcan Deniz ve Nurgül Yeşilçay'ın paylaştığı 'Asmalı Konak' dizisinin çekiminin yapıldığı 'Old Grek House'nin kardeşi ile birlikte sahibi Süleyman Öztürk, azmin, başarının en temel koşullarından biri olduğunu da kanıtlamanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Askerlik görevi öncesinde Mustafapaşa Belediyesi'nde, 1 yıl temizlik işçisi olarak çalıştığını anlatan Öztürk, 1985-90 yılları arasında da Şakirpaşa Medresesi'nde turistlere halı açıcılığı yaptığını belirtti.

KAŞIK VE TABAKLAR KOMŞUDAN

Dedesi başöğretmen Fuat Öztürk'ün 1938 yılında bir Rum'dan 10 TL karşılığında satın aldığı ve ailesinin de oturduğu konağın belirli odalarını 1990 yılından itibaren turistlere açarak yöresel yemek yaparak turizme başladığını söyleyen Öztürk, şöyle dedi:

"O dönemlerde eski bir Yunan evi olarak hizmete kazandırdığımız ve ailemizin tüm bireylerinin de yaşamını sürdüğü ata yadigarı bu evde günde birkaç turiste yemek verip, konaklatmaya başladık. Öyle günler yaşadık ki konağımızda yemek yiyecek turist için kaşığı, bıçağı ve tabağı komşularımızdan almak zorunda kalırdık. Asmalı Konak olarak da ünlenen konağımızın üst katında turistlere yer sofrasında yöremize ait yemekleri eşim hazırlardı. Komşularımız her zaman imdadımıza yetişmiştir, çünkü çatalı bulsak, bıçağı bulamazdık. Ama azim ve kararlılıkla turizm yapma yönündeki tutumumu sürdürdüm. "

Asmalı Konak'ın yaklaşık 50 metre ilerisinde 36 odadan oluşan yaklaşık 8 bin metrekarelik peribacaları bulunduğu alanda butik otel oluşturma fikrinin bir süre önce doğduğunu ve halen de bu alanda hummalı bir çalışma sürdüğünü anlatan Öztürk, tek kuruş kredi almadan halen 15 odasını hizmete kazandırılan butik otelde müşteri sıkıntısının arkadaşı ABD'li turizmci Rick Stewe ile tamamen ortadan kalktığını anlattı. Öztürk, şöyle dedi:

"Yıllardan beri en iyi müşterilerimden biri olan ABD'nin önde gelen turizmcilerinden Rick Stewe, 36 odalı ve 60 ı aşkın yatağa sahip olacak butik otelimizi çok beğendi. Kendisi turizmci olduğu için gerek ABD ve gerekse Kanada bağlantılı olarak bize turist konusunda sıkıntı yaşamayacağımız garantisini de verdi. Şu anda yüzme havuzu ile peribacalarına oyulu tarih kokan bir merkezi bölge turizmimizin hizmetine sunduk. 15 oda şu anda hizmette, yıl sonuna kadar da 36 odanın tamamı turizme açılmış olacak. Turistler dev butik otelimizde konaklayıp yemeklerini de Asmalı Konak'ta alacak. " - Nevşehir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title