Haberler

"Temiz Kalemler" Kampanyası

Giresun Gazeteciler Derneği yönetimi, bir süre önce başlattıkları "Temiz Kalemler" kampanyası kapsamında, İl Emniyet Müdürü Hikmet Bulak'ı ziyaret etti.

Giresun Gazeteciler Derneği yönetimi, bir süre önce başlattıkları "Temiz Kalemler" kampanyası kapsamında, İl Emniyet Müdürü Hikmet Bulak'ı ziyaret etti.

Ziyarete, dernek başkanı Bekir Bayram, yönetim kurulu üyeleri Gülizar Şenel, Ahmet Bilge, Namık Baltaoğlu, İsmet Küçükbayrak ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) delegesi Ufuk Kekül katıldı.

Emniyet Müdürü Bulak, burada yaptığı konuşmada, GGD'nin kampanyasını yerinde bulduklarını ifade ederek, "Böyle bir işe karar vermek, cesaret etmek, organize olmak ve bunu uygulamaya geçirmek önemli bir olay. Fakat başlayıp bitirmedikten sonra bir anlamı olmayacaktır. O yüzden mutlaka kampanyada başarılı olmak zorundasınız" dedi.

Dördüncü güç olarak adlandırılan medyanın olumsuz, kötü niyetli insanların elinde daha kötü bir silah haline geldiğini anlatan Bulak, şunları söyledi:

"Ateşin bulunması insanlık için çok önemli bir durumdur ama ateşi ev ve iş yerlerini yakmak için kullandığınızda bu kötü bir icat haline geliyor. Kalem de öyledir. Bilgi, iyi manada, doğru yerde, doğru kullanıldığı zaman değerlidir. Ama bu bir silah niyetiyle kullanıldığında normal bir silahtan çok daha tehlikelidir. Toplumu bölen, parçalayan, yok eden hususların başında gelir. Doğru iş yapan her zaman daha güçlüdür. Yanlış yapan ise yanlışlık psikolojisiyle eriyip yok olmaya mahkumdur."

Dernek başkanı Bayram ise toplum içinde kalemini kötüye kullanan insanlarla yer almak istemediklerini, bu kapsamda kampanyayı başlattıklarını belirtti.

Bayram, kampanyaya her kesimden destek geldiğini vurgulayarak, "Basın ahlak kurallarının, uluslararası basın normlarının örnek alınması anlamında başlattığımız kampanyamız sadece Giresun değil Türkiye genelinde kabul gördü. Çok az kişi de kalsa biz temiz kalemlerle yolumuza yürümeye kararlıyız. Şantajcı, tehdit ederek kalem kullananları aramızda barındırmak istemiyoruz. Bu nedenle sizlerden de destek istiyoruz. Sizin de konuda duyarlı olduğunuzu düşünüyoruz" diye konuştu.

Ziyarette, dernek üyeleri, kampanyaya dikkat çekmek amacıyla Bulak'a kalem hediye etti.

Muhabir: Gülizar Şenel

Yayıncı: Orhan Topal - GİRESUN

Kaynak: AA / Yerel

Bekir Bayram Hikmet Bulak Türkiye Giresun Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title