Haberler

Temelli Belediye Başkanı Partisinden İstifa Etti

Ankara'nın Polatlı ilçesine bağlı Temelli beldesinin AK Partili Belediye Başkanı Alaattin Bera Türkoğlu, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Alaattin Bera Türkoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yerel Yönetimler Yasası'nın iptaline yönelik Anayasa Mahkemesine yapılan başvurunun reddedilmesi sonucu Temelli beldesinin Sincan ilçesine bağlı bir ''mahalle'' haline getirildiğini söyledi.

Beldenin Sincan'a bağlanması kararının ''siyasi'' olduğunu savunan Türkoğlu, 1992 yılında belediye olan Temelli'nin bugüne kadar Polatlı ilçesine bağlı olduğunu vurgulayarak, söz konusu karara belde halkı ile birlikte tepki gösterdiklerini kaydetti.

Temelli'nin Polatlı'ya bağlanması için uzun süre girişimlerde bulunduklarını, ancak bir sonuç alamadıklarını dile getiren Alaattin Bera Türkoğlu, beldenin ''mahalle'' olarak Sincan'a bağlanması nedeniyle AK Parti'den istifa ettiğini açıkladı.

1999 yılında Anavatan Partisi'nden Temelli Belediye Başkanı seçilen Türkoğlu, 2004 yılında yapılan yerel seçimlerde de AK Parti'den belediye başkanı olmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500

Yorumlar (1)

ERHAN YILMAZ:

Temelli Parkı yada Muhsin Yazıcıoğlu Parkı hem de şu Pandemi döneminde TEK kelimeyle REZALET durumdadır. WC lerde sıvı sabun yok o lavanolar leş gibi. Parkın içi hakeza öyle. Başkan oraya hiçmi uğramıyor. Ben sadece yazıklar olsun diyorum

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title