Haberler

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi Konferansı

Güncelleme:

Pazarcık İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kılıç, branş öğretmenlerine temel eğitimden ortaöğretime geçiş sistemiyle ilgili konferans verdi.

Bakanlığın 2013-14 Eğitim-Öğretim yılıyla birlikte temel eğitimden ortaöğretime geçiş sistemiyle ilgili olarak İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kılıç tarafından branş öğretmenlerimize bilgi verildi. Kılıç, yaptığı sunumda yeni sisteme adapte olmakta bir zorluk yaşanmayacağını, bu konuda tereddüt ve endişe taşınmaması gerektiğini ve yeni sistemle birlikte okulların kendilerine yetme kapasitesinin arttığını ve artık harici kurunların tamamlayıcılığına gerek duyulmayacağını belirrti.

yeni sistemyeni sistemyeni sistemyeni sistemyeni sistemyeni sistemyeni sistemyeni sistemyeni sistem

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kılıç´ın konuşmasından notlar:

-İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kılıç, yeni ortaöğretim sisteminde 6 temel dersten yapılacak birinci dönemdeki yazılıların kasım ayında, ikinci dönemdeki sınavların ise nisan ayında yapılacağını anlattı.

-Sınavlar, 40 dakikalık ders saatini aşmayacak şekilde, tek ders saatinde yapılacak. Sınavdaki soru sayısı, şuanda kesinleşmemiş olmakla birlikte 20´şer soru olacak. Gerekli olması halinde bazı okullarda güvenlik kamerası konulması değerlendirilebilecek. Her ders için sınav, tek oturumda yapılacak. Dört farklı soru kağıdı hazırlanacak.

-Yazılı sınavlar bakanlıkça yapılacak .

-Öğrencilere yeni bir sınav getirilmiyor, sadece var olan sınavlar ortak yapılacak. Velilerimizin endişe duymasına gerek yok.

-Sınavlar 40 dakikalık ders saatini aşmayacak şekilde, tek ders saatinde yapılacak. Ayrıca sınavlar hafta içinde, iki güne yayılarak yapılacak.

-Zorunlu nedenlerden dersi işleyemeyen öğretmenlerin yerine ikama edilecek yedek öğretmenleri, müdürlüğümüz daha önceden planlayacak. Özellikle 8. sınıftaki öğrencilerin mağdur olmaması için kesinlikle dersler boş geçmeyecek.

-40 dakikalık bir ders saatinde yapılacak sınavdaki soru sayısı, şuanda kesinleşmemiş olmakla birlikte 20´şer soru olacak.

-Sınavın objektif olabilmesi için yapılacağı günde okullar tatil olacak. O gün içinde okullarda sınav dışında eğitim-öğretim yapılmayacak.

-Önceki sınavlarda olduğu gibi bu sınavlar için başvuru alınmayacak. Sınav öncesinde hatırlatma amaçlı duyuru yapılacak.

-Sorular, mevcut soru bankasından sağlanacak , öğretmenler oluşturulacak platform üzerinden soru hazırlayarak bakanlığa iletecek, böylece öğretmenler de sürece katılacak.

-Öğretmenlerin göndereceği ham sorular uzmanlarca ve akademisyenlerce değerlendirilecek, kabul edilen sorular soru bankasına eklenecek.

-Sınavın düzenlenmesinde lojistik anlamda bir problem yaşanmayacağını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet KILIÇ, şöyle konuştu:

-´´Sınav güvenliğinde, özellikle sınav sorularının okullara ulaştırılması konusunda yine bir problem yok. Öğretmenlerin okulları değiştiği için sınavlar daha objektif olacak.´´

-İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet KILIÇ, sınav maliyetlerinin de genel bütçeden karşılanacağını, öğrenci ve velilere herhangi bir yük getirmeyeceğini söyledi.

-Her ders için sınav tek oturumda yapılacak, dört farklı soru kağıdının hazırlanacak.

-Sınavın Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK) tarafından yapılacak.

-Din kültürü ve ahlak bilgisi dersinden muaf olan öğrencilerin sınavda bu soruları çözmeyeceğini ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet KILIÇ öğrencilerin yerleştirmeye esas olan puanlarının, diğer 5 derse bağlı ağırlıklandırılacağını söyledi.

-Geçerli bir nedenden dolayı yazılılara giremeyen öğrenciler mazeret sınavına alınacak, sağlık gibi konularda sınava giremeyen öğrenciye tek bir hak verilecek

-´´Dersahanelere yönelimin artacağı´´ yönündeki endişeleri de değerlendiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet KILIÇ sistemin güncellenmesindeki amacın okul odaklı olduğunu, okul dışı kurumlara ve özel öğretmene ihtiyacağın en aza indirileceğini dile getirdi.

-Yeni sistemin müfredat değişikliği gerektirmediğini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet KILIÇ, ´´Yıllık planlarda herhangi bir değişiklik olmadı´´ dedi.

-´´Yeni olan bir şeye insanın doğası gereği bir tereddütü var´´ diyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet KILIÇ toplantılarda uygulamanın anlatılmasıyla insanların rahatladığını belirtti.

-Velilere, öğrencilere kaygılanmamaları gerektiğini anlatan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet KILIÇ yeni uygulamaya dair fikirler oluşturulurken resmi ağızda yapılan açıklamaları dikkate almaları gerektiğini söyledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title