Haberler

Tematik Meslek Lisesi Protokolü İmzalandı

Körfez ilçesinde hayırsever iş adamı Recai Hakan Şen tarafından "tematik mesleki lise" statüsünde yaptırılacak okul yapımı için protokol imzalandı.

Körfez ilçesinde hayırsever iş adamı Recai Hakan Şen tarafından "tematik mesleki lise" statüsünde yaptırılacak okul yapımı için protokol imzalandı.

Milli Eğitim Bakanlığının meslek eğitiminde ortaya koyduğu yeni "tematik" anlayış çerçevesinde eğitim öğretim verilecek Pakize-Tuncer Şen Tematik Endüstriyel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yapım protokolünün imzalanması için Kocaeli Valiliğinde tören düzenlendi.

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, törende yaptığı konuşmada, Kocaeli için için yeni bir eğitim yatırımını, Eğitime Yüzde Yüz Destek kampanyası kapsamında kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Eğitimin sosyal ve toplumsal bütün değişim ve gelişmelerin belirleyicisi olduğuna işaret eden Güzeloğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımızın Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde başlayan Türkiye'nin geleceğe doğru bütün bu değerleri ve hedefleri kucaklayan yürüyüşünde eğitim öncelikli ve özel bir alanımızdır. Eğitim yatırımlarımızda olmazsa olmazımız, hayırsever iş adamlarımızın ve insanlarımızın bu eğitim sevdasına katkıları ve yatırımları ilimize kazandırmalarıdır." ifadelerini kullandı.

Güzeloğlu, imzaladıkları protokolün Türkiye'de yapılması planlanan 30 tematik meslek lisesi projesinden biri olduğuna da dikkati çekti.

Mesleki eğitimin, istihdam, ekonomik kalkınma açısından önem taşıdığını ve bu konuda ihtiyacı karşılamak üzere yapılan yasal değişiklikle birlikte belli konuda yoğunlaşan tematik meslek liselerininTürk eğitim hayatına kazandırıldığını belirten Güzeloğlu, şunları kaydetti:

"Bunlardan bir tanesini Kocaelimizde Körfez ilçemize bugün kazandırıyoruz. Körfez'de açacağımız bu lise, bu 30 tematik liselerden ilk imzasını attığımız ve en önce de eğitim hayatına kazandırdığımız lise olacak inşallah. Öncelikle hayırlı bir evlat ve torun olarak aile bireylerini Türk halkına ve eğitim hayatına isimlerini ölümsüz olarak kazandırarak, hem kendilerine rahmet okutan hem de okuyan her öğrenciyle bu ülkenin geleceğine kazanç sağlayan değerli kardeşimi içtenlikle kutluyor, teşekkür ediyorum."

Törende daha sonra okul yapımına ilişkin protokol imzalandı.

Protokol imza törenine, Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik, Körfez İlçe Kaymakamı Hasan Hüseyin Can, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, İbn-i Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. İrfan Gündüz, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik ve hayırsever iş adamı Recai Hakan Şen katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER!!!?? TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title