Haberler

Tema Temsilcileri, Fethiye'de Buluştu

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde 'Gönüllü Sorumlular Toplantısı'na katılan TEMA'nın il ve ilçe temsilcileri, toprağı korumak, erozyonla mücadele ederek ağaçlandırma çalışmalarının sürdürülmesine dikkati çekmek için 'Toprağa Saygı Yürüyüşü' gerçekleştirdi.

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde 'Gönüllü Sorumlular Toplantısı'na katılan TEMA'nın il ve ilçe temsilcileri, toprağı korumak, erozyonla mücadele ederek ağaçlandırma çalışmalarının sürdürülmesine dikkati çekmek için 'Toprağa Saygı Yürüyüşü' gerçekleştirdi.

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı'nın (TEMA) 81 il ile ilçelerdeki yaklaşık 200 temsilcisi, Fethiye'de bir araya geldi. Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi'ndeki toplantıya, TEMA Vakfı Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, TEMA Genel Müdürü Serdar Sarıgül, TEMA Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Arıkan, Fethiye Belediye Başkanı MHP'li Behçet Saatcı, Ölüdeniz Belediye Başkanı CHP'li Keramettin Yılmaz, Fethiye TEMA Temsilcisi Okyay Tirli, sivil toplum kuruluşları, çevreciler ve 200'e yakın TEMA temsilcisi katıldı.

'Gönüllü Sorumlular Toplantısı' adı altında düzenlenen toplantı, Çalıca İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından 'Genç TEMA Marşı'nın söylenmesiyle başladı. Fethiye Belediyesi'nin çevre konusunda yaptığı çalışmaların yer aldığı sinevizyon gösterisinin ardından TEMA Vakfı Muğla İl Temsilci Vekili ve Fethiye Temsilcisi Okyay Tirli, Fethiye'nin doğal güzellikleri ile butik şehir konumunda olduğunu söyledi.

Fethiye'de birçok noktada tarım yapıldığına dikkati çeken Tirli, 30 bin ailenin çiftçilikten geçimini sağladığını belirterek, Fethiye, koruduğu ormanları ve doğal alanlarıyla örnek bir bölgedir. Fethiye'den toprağın korunması gerektiği mesajını göndermek istiyoruz" diye konuştu. TEMA Genel Müdürü Serdar Sarıgül ise "Amacımız topraklarımızı korumak, erozyonla mücadele etmek için ağaçlandırma çalışmalarını sürdürmek" dedi.

Toplantının ardından 200'e yakın TEMA temsilcisi Atatürk Anıtı önüne kadar yürüdü. Temsilciler, 'Türkiye Çöl Olmasın', 'Yeşilin ve Doğanın Koruyucusu' yazılı sarı yelekleriyle yürürken, genç TEMA'cılar ise 'Toprağa Saygı Yürüyüşü' yazılı afişle birlikte yürüdü. Program, Atatürk Anıtı'na Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, TEMA Vakfı Onursal Başkanı Hayrettin Karaca ve TEMA Fethiye Temsilcisi Okyay Tirli'nin 'TEMA' çelengini koymasıyla sona erdi. - Muğla / Fethiye

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title