Haberler

Tema, İklim Değişikliği Konusunda "Gözlemci Stk" Seçildi

Tema Vakfı, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi (Unfccc) Nezdinde "Gözlemci Stk" Statüsüne Sahip İlk Türk Sivil Toplum Kuruluşu Oldu.

TEMA Vakfı, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi (UNFCCC) nezdinde "gözlemci STK" statüsüne sahip ilk Türk sivil toplum kuruluşu oldu.

TEMA'dan yapılan yazılı açıklamada, vakfın 16 Ocak 2007'de UNFCCC sekreteryasına gözlemci STK statüsü kazanmak için yaptığı başvurunun Endonezya'nın Bali Adası'nda 04-14 Aralık 2007 tarihleri arasında gerçekleştirilmekte olan BM İklim Değişikliği Konferansı'nda, katılımcı ülkelerin onayı ile kabul edildiği bildirildi.

TEMA Vakfı, böylelikle iklim değişikliği konusunda ulusal ve uluslar arası politikaları yakından takip edecek ve ilgili platformlarda kamuoyunun taleplerini dile getirecek.

İklim Değişikliği Konferansı'na katılan TEMA Vakfı Başkanı Uygar Özemsi, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, BM nezdinde "gözlemci STK" ünvanını almaktan dolayı gururlu olduklarını belirterek, açtıkları yolun diğer ulusal STK'lar için de yol gösterici olmasını temenni etti.

Türkiye'nin Kyoto Protokolünü bir an önce imzalaması gerektiğini vurgulayan Özesmi, verimli ve yenilenebilir enerji konusunda atılacak her adımı destekleyeceklerini söyledi. Özesmi, Bali'deki konferansta gelişmiş ülkelerin 2050 yılına kadar 1990 emisyonlarının yarısına inmeyi taahüt ettiğini kaydetti.

Özesmi, "Türkiye için de mütevazı bir hedef belirleyecek olursak, 2050'de Avrupa 1990 emisyonlarının yarısının altında kalmak olsun. Buna ekonomik rekabet ve sanayimizin geleceği için zaten mecburuz" dedi. (ANKA)

(AD/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title