Haberler

Tema'dan Maden Tepkisi

Balıkesir'in Burhaniye İlçesinde Tema Gönüllü Temsilcisi Şevket Metin, Körfez Bölgesinin, Altın Madeni İşletilmesi Halinde Balya'nın Durumuna Düşeceğini İleri Sürdü.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde Tema gönüllü temsilcisi Şevket Metin, Körfez bölgesinin, altın madeni işletilmesi halinde Balya'nın durumuna düşeceğini ileri sürdü.

Balya ilçesindeki madenlerin kapanmasının üzerinden 70 yıl geçmesine rağmen hala derelerde kurbağaların ölmeye devam ettiğini belirten Tema gönüllü temsilcisi Şevket Metin, Atatürk'ün dediği gibi bilime inanmak ve gerçekleri görmek gerektiğini söyledi. Hazırladığı "Kazdağları" başlıklı bir yazıyla tepkisini dile getiren Metin, "Kazdağları'nda 11 şirket 36 noktada altın araması yaptı. Dünyada insan sağlığına ve çevreye zarar vermeyen bir yöntemle altın çıkarmak mümkün değildir. Yörede altın bulunması

halinde kurulacak işletmelerde 400 ton siyanür kullanılacağı tahmin edilmektedir. Siyanürle birlikte açığa çıkan kanserojen etkili ağır metaller toprağa, havaya ve suya karışarak yetişen tarım ürünleri ile insanlara geçerek kansere neden olacaktır. Dünya güzeli körfezimizin Balya gibi olmasını istemiyoruz" dedi.

(BT-OMR-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title