Haberler

Tem'in İzmit Geçişi Gece Yarısından İtibaren Ücretsiz

İzmit'te D-100 Karayolu'nun Kent İçinden Geçen Bölümünde, Büyükşehir Belediyesi'nin 'Battı-çıktı' Olarak da Adlandırılan Yeraltı Geçişi İnşaatı Başlatması Nedeniyle, Tem'in Körfez Turnikeleri ile Uzunçiftlik Turnikeleri Arasındaki Bölümde, Bu Gece Yarısından İtibaren Araçlar Ücretsiz Geçecek. Kkarayolları Yetkilileri, Araç Sürücülerin Yeniden Düzenlenen Turnikelerden Geçişin Ücretsiz Olmasına ...

İZMİT'te D-100 Karayolu'nun kent içinden geçen bölümünde, Büyükşehir Belediyesi'nin 'Battı-çıktı' olarak da adlandırılan yeraltı geçişi inşaatı başlatması nedeniyle, TEM'in Körfez turnikeleri ile Uzunçiftlik turnikeleri arasındaki bölümde, bu gece yarısından itibaren araçlar ücretsiz geçecek. Kkarayolları yetkilileri, araç sürücülerin yeniden düzenlenen turnikelerden geçişin ücretsiz olmasına rağmen mutlaka bilet almaları uyarısında bulunarak, biletsiz geçiş yapanlardan ise ücret alınacağını belirtti.

D-100 Karayolu'nun kent içi geçişinde Atatürk Spor Salonu önü ile Orduevi arasındaki bölümde Büyükşehir Belediyesi 'battı-çıktı' inşaatı için çalışma başlattı. Karayolları Genel Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler sonucu, D-100'de bu çalışmalar nedeniyle sıkışma olabileceğinden, trafiğin rahatlaması amacıyla TEM'in Körfez turnikeleri ile Uzunçiftlik turnikelerinde ücretsiz geçiş yapılması kararlaştırıldı. Bunun için de turnikelerde yeni düzenleme yapılıp uyarı levhaları da konuldu. Bugün saat 24.00'te başlayacak olan yeni uygulama için, Gölcük yolu, Uzunçiftlik, Körfez ve Kandıra otoyol girişlerine 17 uyarı levhası dikildi.

YİNE BİLET ALINACAK

Karayolları yetkilileri, Körfez ile Uzunçiftlik turnikeleri arasındaki geçişin ücretsiz olmasına rağmen, sürücülerin yine de turnike girişlerinde bilet almaları uyarısında bulundu. Bu biletlerin, aracın nereden geldiğinin bilinmesi açısından önemli olduğunu belirten Karayolları yetkilileri, bilet almayanlardan ise ücret talep edileceğini açıkladı. Uygulamanın, Büyükşehir Belediyesi'nin D-100'ün kent içi geçişinde başlattığı 'battı-çıktı' inşaatı bitene kadar süreceği belirtildi. İnşaatın en az 2 yılda tamamlanması bekleniyor.

Erhan GÖGEM/KIRIKKALE, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title