Haberler

Telkoder, Türk Telekom'un Yeni Tarifesi İçin Danıştay'a Başvuracak

Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (Telkoder), Türk Telekom'un 21 Temmuz 2007 Tarihinde Yürürlüğe Giren Yeni Tarifesinin Tüketici Haklarına Aykırı Olduğunu Savunarak, Yeni Tarife İçin Danıştay'a Başvuracaklarını Bildirdi.

Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (TELKODER), Türk Telekom'un 21 Temmuz 2007 tarihinde yürürlüğe giren yeni tarifesinin tüketici haklarına aykırı olduğunu savunarak, yeni tarife için Danıştay'a başvuracaklarını bildirdi.

TELKODER'den yapılan açıklamada, yeni tarifede yer alan sabit ücret ve şehiriçi ücret zamları sonucunda tüketiciden alınacak tutarın 600 milyon YTL, abonelerine tanıdığı ücretsiz kullanım hakkının geri alınmasıyla 860 milyon YTL ve ücretlendirme periyodunun uzatılmasıyla 130 milyon YTL olacağının tahmin edildiği belirtildi.

Açıklamada, Türk Telekom'un iptal edilme riskini göze alarak tarifesini en yüksek seviyede arttırdığı ifade edildi.

Mevzuatta tarif edilmemiş "ücretsiz görüşme hakkı" ve "ücretlendirme periyodu" gibi gizli yöntemlerin kullanılmasıyla Türk Telekom'un gelirlerini artırmaya çalıştığı öne sürülen açıklamada, "Türk Telekom'un geliri, ancak tüketicilerden almak yoluyla artabilir. Tarifeyi hazırlayan Türk Telekom ve tarifeyi onaylayan Telekomünikasyon Kurumu tüketicilere ve sektöre karşı açık ve şeffaf olmalıdır. Tüketiciyi korumayan ve rekabeti engelleyen 21 Temmuz tarifelerinin iptal edilmesi için Danıştay'a başvuracağız" denildi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title