Haberler

Teliasonera Ceo'su Lars Nyberg: "Avrasya Pazarında Hedefimiz Liderlik"

Avrupa'nın Önde Gelen Telekom Şirketi Teliasonera Başkanı ve Ceo'su Lars Nyberg, Avrasya Pazarında Hedeflerinin "Liderlik" Olduğunu Söyledi.

Avrupa'nın önde gelen telekom şirketi TeliaSonera Başkanı ve CEO'su Lars Nyberg, Avrasya pazarında hedeflerinin "liderlik" olduğunu söyledi.

Temmuz 2007'de TeliaSonera başkanı ve CEO'su olarak atanan Lars Nyberg, TeliaSonera operasyonlarında önemli yeri olan Avrasya bölgesi ziyaretini sürdürüyor. 7 Ocak'ta Özbekistan'da başlayan ve 11 Ocak'ta Moldova'da sona erecek ziyaretle ilgili Özbekistan ve Kazakistan'da yapılan basın toplantılarında konuşan Lars Nyberg, Avrasya bölgesinin geleceğine inandıklarını, bu nedenle de 1990'lı yılların sonlarından bu yana bölgeye yatırım yaptıklarını ifade etti.

TeliaSonera olarak, her girdikleri pazarda geleneklere karşı saygılı hareket ettiklerinin altını çizen Nyberg, "Bu ülkelere yatırım yapıyoruz. Çünkü geleceklerine inanıyoruz. Bu pazarların Avrupa'da da giderek önemi artıyor. Üstelik telekomünikasyon hizmetlerinin mevcut durumu, pazardaki büyüme potansiyelini çok net gösteriyor. Bu nedenle 90'lı yılların sonlarından beri Avrasya'daki en etkin Avrupalı şirketlerden biriyiz" dedi.

Azerbaycan ve Kazakistan pazarındaki telekomünikasyon operatörleri arasında lider konumda olduklarını ifade eden Lars Nyberg, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kazakistan pazarında Kcell, Azerbaycan'da Azercell ile tüm operatörler arasında birinci sıradayız. Gürcistan, Moldova ve Tacikistan'daki operatörlerimizle ise ikinci sırada yer alıyoruz. Özbekistan'da Coscom ile ilk üçteyiz. Biz bulunduğumuz tüm pazarlarda Kazakistan ve Azerbaycan'daki başarımızı yakalamak istiyoruz. Bunu da her girdiğimiz pazarda geleneklere saygılı yaklaşımımız, dünya standartlarında sunduğumuz hizmet ve ortaklarımıza yarattığımız değerle başaracağımıza inanıyoruz."

TeliaSonera, Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan ve Moldova'da operasyonlarını Türkiye GSM operatörü lideri Turkcell'le ortak kurduğu Fintur Holdings BV ile yönetiyor. TeliaSonera'nın Fintur Holdings'de yüzde 58.55, Turkcell'in ise yüzde 41.45 hissesi bulunuyor. Ancak TeliaSonera'nın Turkcell'in yüzde 37,3'lük hissesine sahip olması nedeniyle Fintur Holdings'deki payı yüzde 74'e çıkıyor.

TeliaSonera, ayrıca Temmuz 2007'de satın aldığı Özbekistan'daki Coscom ve Tacikistan'daki Somoncom ve Indigo'nun yönetimini Fintur Holdings BV'ye devretti.

(BGO-BGO-BAE)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title