Haberler

Telgraflar Renkleniyor

PTT Genel Müdürlüğü, telgrafı yeniden cazip hale getirmek için telgrafları renklendiriyor. Ankara, İzmir ve Bursa'da 5 Haziran Pazartesi günü başlayacak pilot uygulamayla telgraflar internet üzerinden de alınmaya başlanacak. İnternetten telgraf gönderenler kutlama ve tebrik telgraflarının üzerinde yer alacak fonları seçebilecek.

PTT Genel Müdürü Osman Tural, PTT'nin hizmetlerini otomasyon ağının yaygınlaştırılmasıyla online olarak vermeye başladığını, online işyeri sayısının 2795'e ulaştığını belirtti.

Telgrafla ilgili iş ve işlemleri de elektronik ortama taşıyabilmek üzere çalışma başlattıklarını ifade eden Tural, telgraf hizmetlerinin şu anda ''Telem'' adı verilen özel cihazlarla Türk Telekom'dan kiralanan telefon hattı üzerinden gerçekleştirildiğini, bunu elektronik ortamda sunmanın yollarını araştırdıklarını kaydetti.

Bu kapsamda geliştirdikleri ''e-telgraf'' adlı projeyi ilk etapta Ankara, İzmir ve Bursa'da 5 Haziran Pazartesi gününden itibaren pilot olarak uygulamaya başlayacaklarını bildiren Tural, vatandaşların PTT'nin ''www.ptt.gov.tr'' adresli internet sitesinden telgraflarını yazabileceklerini söyledi.

Tural, vatandaşların internetteki formda yazacakları metnin, personel tarafından aranarak teyit edileceğini, ücretinin de Alofon 141 üzerinden verilen telgraf hizmetlerinde olduğu gibi telefon faturalarına yansıtılacağını kaydetti.

Telgrafların resmi belge niteliği taşıması nedeniyle elektronik imza uygulaması başlayıncaya kadar sadece kutlama ve tebrik mahiyetinde olan telgrafların internet üzerinden kabul edileceğini belirten Tural, uygulamanın daha sonra resmi nitelikli olan telgrafları da kapsayacak şekilde tüm illere yaygınlaştırılacağını ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title