Haberler

    Televizyonda Birbirlerine Girdiler

    ARD'nin 'Hart aber fair' (Acı ama Gerçek) adlı tartışma programı, ilginç atışmalara sahne oldu.

    ARD'nin 'Hart aber fair' (Acı ama Gerçek) adlı tartışma programı, ilginç atışmalara sahne oldu. 'Zenginler Kulübü. Ülke ne kadar eşitsizlik kaldırabilir?' konulu açık oturumda SPD'nin hırçın çocuğu Kevin Kühnert ile inşaat devi Christoph Gröner atıştı.

    İşadamı Gröner, "Zenginlik günah değil" derken Kühnert, "Bizde milyonlarca çocuk fakirlik içinde yaşıyor" karşılığını verdi. FDP'li Hermann Otto Solms, "Refah işle yaratılıyor ve istihdam yatırımlarla sağlanıyor" diyerek, Kühnert'e karşı çıktı. Prof. Michael Hartmann ise Almanya'da Fransa ve İngiltere'den iki kat daha fazla milyarder bulunduğunu söyledi.

    'KALİFİYE İŞ GÜCÜ BULAMIYORUZ'

    Christoph Gröner, siyasetin vergileri iyi değerlendirmediğini savundu. Çok yüksek vergi ödemelerine rağmen kalifiye işgücü bulamadıklarını söyleyen işadamı Gröner, "Vergiler bir sonraki seçimde bir yerlere hediye ediliyor" dedi. Kühnert, Gröner'e "Kime ve nereye hediye ediyoruz?" diye araya girdi. Gröner, "Paraları Almanya'da değer yaratımına katılmayanlara hediye ediyorsunuz. Berlin'de yüzde 10 işsizlik var ama biz çalışacak insan bulamıyoruz. Çalışmaya istekli insan bulmak zor" dedi.

    VARLIK VERGİSİNİ ELEŞTİRDİ

    Gröner, Almanya'da kesilen varlık vergisini de eleştirdi. Hayatı boyunca çalışıp varlık sahibi olmuş insanların vergileri ödenmiş bu paralara tekrar vergi ödemesinin anlaşılır bir yanı bulunmadığını kaydetti. Kühnert, "Ben de vergisini ödediğim parayla sigara aldığım zaman katma değer vergisi ve tütün vergisi ödüyorum" diye çıkıştı. Zenginlerin daha fazla vergi ödemesi gerektiğini söyleyen Kühnert'le Gröner arasında şu diyalog geçti: Gröner: Siz bir solcusunuz.

    Kühnert: Siz de bir kapitalist.

    Gröner: Ayıp bir durum. Ben demokrasiyi seviyorum.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Almanya Politika Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title